3 sfaturi utile despre dezinfectarea pantofilor

Dezinfectarea perechilor de pantofi este o activitate pe care nu trebuie să o omiți. Indiferent de model, încălțămintea trebuie curățată și dezinfectată corect, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute și pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor. Ți-ai cumpărat o pereche de încălțăminte Timberland sau adidași pentru jogging? Acestea trebuie curățate atât la interior, cât și la exterior, astfel încât să-și mențină aspectul plăcut iar tu să scapi de afecțiunile dermatologice persistente.

Vrei să afli cum dezinfectezi corect pantofii? Ține cont de următoarele sfaturi!

Schimbă tălpilcile în mod regulat

Pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor și apariția ciupercilor, trebuie să acționezi rapid în ceea ce privește curățarea și dezinfectarea perechilor de pantofi din garderobă. Astfel, dacă pantofii pe care îi porți au tălpici care se pot înlocui, nu ezita să o faci. Schimbarea regulată a tălpicilor te ajută să menții o igienă corectă a picioarelor, de aceea poți opta și pentru inserții cu proprietăți antifungice și antibacteriene.

Spală încălțămintea din material textil

Pantofii din material textil pot fi igienizați corect, odată cu spălarea. Astfel, fie că vorbim despre adidași, teniși, papuci de casă sau orice alt model căptușit cu material textil, este indicat să-i speli, cel puțin, o dată pe lună sau mai des, în funcție de cât de des îi porți. Din fericire, există mașini de spălat moderne care sunt prevăzute cu un program dedicat încălțămintei textile. Optează pentru un program redus, la o temperatură de maximum 40 de grade Celsius, astfel încât să nu afecteze culorile sau adezivii.

Dacă îți dorești să speli manual pantofii din material textil, înmoaie perechile în apă caldă, în care ai adăugat puțin balsam de rufe. Spală încălțămintea cu un detergent delicat, care nu decolorează hainele, și adaugă oțet, care are rolul de a îndepărta mirosurile neplăcute.

Nu uita că și încălțămintea din piele trebuie dezinfectată corect, mai ales la interior. În acest caz, nu este indicat să speli pantofii în mașina de spălat, pentru că poți distruge materialul. În schimb, poți dezinfecta, periodic, încălțămintea din piele cu oțet, alcool sau apă oxigenată.

 Dacă branțul este confecționat din material textil, poți să-l scoți și să-l speli. În cazul în care este realizat tot din piele, șterge-l cu grijă, folosind o soluție din apă și oțet, după care lasă-l să se usuce. La interior, poți să folosești apă cu oțet sau apă cu alcool sanitar, pentru a dezinfecta, în mod eficient, pantofii. Trebuie să folosești un burete curat și să tamponezi ușor interiorul încălțămintei, astfel încât să nu curgă multă apă.

Folosește spray-uri dezinfectante

Una dintre cele mai sigure și mai blânde metode de a dezinfecta încălțămintea presupune folosirea spray-urilor, care permit o aplicare ușoară, pe întreaga suprafață a pantofilor. Înainte de a aplica orice tip de spray dezinfectat, verifică dacă acesta are proprietăți antifungice și cât de des trebuie folosit. Citește, cu atenție, informațiile, de pe ambalajul produsului.

Folosește cu regularitate produse de dezinfectare potrivite pentru încălțăminte! Picioarele transpiră, în special, în pantofii sport, iar mediul umed este propice pentru dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor. Mai mult, prevenirea infecțiilor începe încă din stadiul alegerii pantofilor. Cele mai bune și mai rezistente modele sunt confecționate din materiale naturale, precum pielea.

Ține cont de aceste sugestii și dezinfectează-ți corect pantofii, astfel încât să te bucuri de picioare frumoase și sănătoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *