5 moduri în care poți folosi folia stretch

Ambalarea produsele cu folie stretch este una dintre cele mai cunoscute aplicații ale acestui accesoriu care nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Totuși, în acest articol îți vom dezvălui chiar mai multe utilități pe care folia stretch poate să le aibă și de care, cu siguranță te vei bucura să afli.

O bucătărie curată, un spațiu de depozitare organizat și încăperile care nu abundă în obiecte aruncate peste tot sunt doar câteva dintre avantajele pe care le vei avea atunci când vei descoperi cum poți folosi folia stretch pentru o casă cât mai ordonată. 

Fructe și legume proaspete

Folia stretch transparentă poate să fie folosită pentru a păstra fructele și legumele proaspetele și pentru a împiedica răspândirea de mirosuri sau de lichide în frigider. Folia stretch ajută la prelungirea prospețimii fructele și legumelor pentru că acestea nu intră la fel de mult în contact cu aerul. 

Mascarea anumitor obiecte

Atunci când vrei ca toate lucrurile să fie aranjate, dar să nu fie la vedere, poți să folosești folie stretch negru pentru ambalare. Cu ajutorul acestui tip de folie vei putea să maschezi diverse obiecte în culori variate și cu diferite texturi, în așa fel încât să păstrezi spațiile de depozitare cât mai uniforme și mai în regulă din punct de vedere estetic, în așa fel încât în încăperi să fie o atmosferă cât mai aerisită. 

Păstrarea frigiderului curat

Rafturile frigiderului sunt expuse tot timpul la pete și murdărie, mai ales dacă ni obișnuiești să ambalezi toate alimentele înainte de a le depozita înăuntru. Un truc la care poți folosi folia stretch pentru a păstra rafturile mereu ușor de curățat este învelirea acestora. De fiecare dată când speli frigiderul trebuie doar sa înlocuiești folia cu una nouă, fără să te chinui cu produse de curățat și pete parcă imposibil de îndepărtat. 

Împachetarea coletelor

Transportul coletelor poate să fie o sarcină destul de complicată, mai ales atunci când nu cunoști firma de curierat și când vrei să te asiguri că produsele tale ajung în siguranță la destinație. Cu ajutorul foliei stretch, fie că transparentă sau neagră, poți să ambalezi fiecare produs în parte, în așa fel încât să oferi protecție suplimentară împotriva factorilor externi. 

Ambalarea produselor din frigider

Frigiderul poate să conțină mai multe tipuri de alimente în același timp: carne gătită, prăjituri, fructe, legume etc. Tocmai din acest motiv, pentru a evita răspândirea de mirosuri și, astfel, afectarea gustului mâncărurilor, este indicat să folosești folie stretch care se poate întinde uniform peste orice tip de vas, indiferent de mărimea acestuia. Chiar și tăvile cuptorului pot să fie învelite în folie stretch atunci când trebuie să le ții o anumită perioadă în frigider, aceasta fiind o modalitate foarte practică și ușor de pus în aplicare. 

Folia stretch este utilă în orice locuință și cu ajutorul ei poți chiar să păstrezi casa mai organizată, deoarece ajută la sigilarea produselor și la mascarea acestora atunci când folosești folia de culoare neagră, motiv pentru care e bine să o ai mereu la îndemână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *