Cum alegi coroana funerara potrivita?

Pierderea unei fiinte dragi, a unui cunoscut, nu este un lucru usor de acceptat. Florile reprezinta cea mai potrivita modalitate de a aduce un omagiu acelei persoane. Chiar daca nu este un subiect foarte dezbatut, alegerea coroanei funerare potrivite reprezinta deseori o problema. De aceea, vei gasi in randurile de jos cateva informatii in acest sens. Te poti orienta si poate iti vor fi folositoare in alegerea pe care o ai de facut.

Coroana, indispensabila in cadrul unor servicii funerare.

 Florile simbolizeaza puritatea, dragostea, simpatia, compasiunea si, in egala masura, eternitatea. In timpul unor servicii funerare florile sunt omniprezente, pana la groapa. Trimiterea unei coroane funerare sau unui buchet de flori familiei defunctului denota respect si afectiune fata de cel decedat. In trecut, numerosi sunt cei care optau pentru florile artificiale insa, actualmente, lucrurile s-au schimbat enorm. Majoritatea se orienteaza spre flori naturale, nu doar din simplul motiv ca sunt frumoase ci si pentru faptul ca impun mai mult respect. In plus, se mizeaza mult pe prospetimea florilor, pe un design floral special, aparte, care va rezista in zilele de doliu, pana in ziua inmormantarii si chiar dupa.

La o inmormantare, putini sunt cei care mai opteaza pentru un buchet de flori, majoritatea aleg coroane funerare. Cel mai adesea, coroana funerara are forma de cerc ceea ce semnifica eternitatea si infinitul, ca si cum ar incerca sa ne aminteasca faptul ca o persoana nu poate ramane o eternitate pe pamant. Cu toate acestea, o coroana funerara poate avea si alte forme, forma de inima spre exemplu.

Ce tip de coroana sa alegi pentru servicii funerare?

 Intai si intai, trebuie sa stii faptul ca, daca decizi sa trimiti flori sau o coroana la o inmormantare, acestea vor fi dedicate in totalitate defunctului, ca un ultim omagiu. De aceea, coroana funerara trebuie sa fie in acord cu varsta prsoanei decedate, cu caracterul acesteia si trebuie sa tii cont de relatia pe care ai avut-o cu ea si cu familia acesteia. Alegerea compozitiei florale este drept urmare esentiala:

  • trandafirii rosii si gherbera sunt rezervate apropiatilor defunctului in timp ce trandafirii albi, crinii si orhideele sunt binevenite pentru prieteni sau colegi;
  • gherbera si garoafele in culori vii simbolizeaza amintirile placute;

In cazul in care optezi pentru culori pastelate pentru coroana funerara trebuie sa stii ca acest lucru semnifica tandretea. Si albul este omniprezent in cazul decesului unui copil deoarece semnifica puritatea si inoncenta.

Coroana funerara reprezinta un simbol al respectului fata de persoana decedata. Drept urmare, atunci cand trebuie sa alegi florile care sa o compuna, alege flori care sa reflecte sentimentele pe care le-ai avut fata de persoana respectiva, trebuie sa te raportezi la relatia pe care ai avut-o de-a lungul vietii cu aceasta. Deoarece coroana funerara trebuie sa isi mentina aspectul si forma mult timp, trebuie sa alegi atelierul, floraria care o realizeaza, cu deosebita atentie. Parfumul florilor alese trebuie sa aleunge tristetea din sufletul familiei indurerate. Asezarea florilor trebuie sa fie facuta extrem de elegant, sa nu se vada accesoriile sau florile sa cada din coroana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *