Cum poți menține ordinea în camera copilului

Universul copilului tău este format din locurile pe care le frecventează cel mai des. Parcurile, casa bunicilor, magazinele preferate, grădinița sau școala, fiecare dintre acestea joacă un rol important în clădirea mediului bebelușului. Însă, o încăpere va rămâne mereu în inima sa, iar aceasta este reprezentată de camera lui. De cele mai multe ori, micuții nu sunt prieteni buni cu ordinea, preferând să își vadă toate jucăriile întinse pe podea. Pe de altă parte, majoritatea părinților au o părere contrară, preferând ordinea în pofida dezordinii. Din fericire însă, există trucuri și tehnici ideale la care poți apela pentru a păstra camera copilului într-un mod cât mai ordonat posibil. Descoperă în rândurile următoare câteva idei pe care să le urmezi pentru o cameră de vis!

Tabureți care au și spațiu de depozitare

Fiind unul dintre piesele de mobilier existente aproape în fiecare casă, tabureții cu spațiu de depozitare sunt foarte utili în locuința unei familii. Atunci când vrei să aduni rapid jucăriile celui mic (sau să îl înveți cum să facă asta de unul singur), poți folosi un taburete care are și spațiu de depozitare. De obicei, aceștia au un design versatil, iar majoritatea culorilor sunt pastelate. Opțional, poți opta pentru unul realizat din materiale naturale, în așa fel încât să se încadreze în locuința ta – indiferent de stilul abordat. Fiind o investiție pe termen lung, copiii tăi se vor obișnui cu el rapid și îi vor sesiza utilitatea pe măsură ce trece timpul.

Coș chic pentru jucării

Camera copilului este ideală atunci când micuțul tău se simte bine în ea și are în interior tot ceea ce îi trebuie. Cu toate acestea, jucăriile sunt peste tot – iar cel mai ușor mod de a le păstra la un loc (la finalul sesiunii de joacă) este să le pui într-un coș pentru jucării. La Petite Armoire pune la dispoziție câteva modele superbe la prețuri atractive, pentru ca micuțul tău să ajungă să le pună singur la locul lor. Indiferent că optezi pentru cel cu Doamna Vulpe sau cu Motanul LuLu, coșurile te vor ajuta să îi organizezi lucrurile mult mai ușor și rapid.

Cutii pe roți folosite pentru depozitare

Nimic nu este mai atractiv pentru camera copilului decât piesele de mobilier (sau accesoriile) cu motive copilărești. Pentru a menține acest standard, este recomandat să înlocuiești cutiile simple (de carton) cu unele special concepute pentru depozitare – și care, pe deasupra, au și roți. Datorită capacității de moblitate, acestea sunt ideale pentru orice cameră a copiilor. Pe lângă faptul că te ajută să faci curat și ordine într-un timp record, sunt potrivite indiferent de stilul abordat în restul casei. De cele mai multe ori, copiii învață chiar să își organizeze jucăriile în felul acesta – cu toții vor vedea, în timp, că respectiva cutie pe roți este cutia pentru jucării.

Piese de mobilier pentru organizarea cărților

În cazul în care și copilului tău îi plac poveștile sau cărțile de colorat, poți introduce în camera lui o nouă piesă de mobilier. Organizatoarele pentru cărți sunt ideale pentru a ordona cărțile într-un mod pe care îl va putea imita și el, mai târziu. Pe lângă faptul că nu necesită foarte mult spațiu, acestea se instalează rapid și sunt special concepute pentru a evita orice accident. Cu ajutorul lor, poți ordona cărțile în fiecare zi, în doar câteva secunde.

Pe cât de frumoasă și plină de bucurie este camera copilului, pe atât de multă energie solicită pentru ca ordinea să fie menținută pe termen lung. Mulțumită acestor elemente, însă, vei putea avea parte de ea în fiecare zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *