Noua actualizare manuala Windows 10 elimina Flash din sistemul de operare, impiedica reinstalarea

actualizare manuala windows 10

Totusi, nu va sterge Flash din browsere

Pe scurt: campania Microsoft de eradicare a Flash-ului continua cu lansarea unei actualizari manuale optionale care elimina aplicatia din Windows 10 si opreste reinstalarea acesteia.

Bleeping Computer raporteaza ca actualizarea „Actualizare pentru eliminarea Adobe Flash Player: 27 octombrie 2020” KB4577586 este disponibila numai prin intermediul catalogului Microsoft. Asigurati-va ca il doriti cu siguranta pe dispozitivul dvs., deoarece nu poate fi eliminat dupa instalare fara a restaura un sistem intr-un punct anterior sau a efectua o reinstalare completa a Windows.

Este demn de remarcat faptul ca actualizarea va elimina doar versiunea de Flash care este inclusa in Windows – nu va elimina nici o versiune autonoma instalata.

Nu elimina nici Flash din Edge sau din alte browsere.

Microsoft intentioneaza sa puna capat asistentei pentru Flash in Internet Explorer 11, versiunea mai veche a Edge si Edge alimentat de Chromium pana la sfarsitul anului. „Lansam aceasta actualizare de eliminare inainte de sfarsitul asistentei pentru a ajuta clientii sa isi testeze si sa-si valideze mediile pentru orice impact care ar putea aparea prin eliminarea Adobe Flash Player”, scrie compania.

Actualizarea va fi disponibila prin Windows Server Update Service (WSUS) si o actualizare Windows optionala la inceputul anului viitor. Va deveni o actualizare recomandata in vara anului 2021.

Scrierea a fost pe wall pentru Flash in 2017, cand Adobe, Microsoft, Facebook, Apple, Google si alti giganti tehnologici au anuntat ca nu va mai fi acceptat dupa 2020, cu optiuni mai bune si sigure, cum ar fi HTML5, WebGL si WebAssembly locul ei.

Flash a inceput sa dispara incet-incet de ceva vreme. A fost blocat in mod implicit in Chrome 76 de anul trecut, Google a incetat sa afiseze continut Flash in rezultatele cautarii in octombrie trecut, in timp ce Safari, Facebook si Mozilla au eliminat suportul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *