Idei de afaceri – creșterea hamsterilor

Dragostea pentru animalele de companie a dus la apariția unei zone de afaceri cu potențial în creștere. Cu cât un animal este mai exotic și mai neobișnuit, cu atât este mai drag pentru proprietarul său. Linia dintre exotism și prezența cererii pentru acesta este subțire dar, totuși, există animale care se potrivesc acestei descrieri. Vă vom dezvălui în continuare cum să începeți o afacere de creștere a hamsterilor.

Costuri și beneficii

Principalele costuri sunt asociate cu achiziționarea de hamsteri pentru reproducerea lor ulterioară însă, având în vedere fertilitatea lor, aceste costuri se vor amortiza rapid dacă vor fi găsiți la timp cumpărători. Inițial, profitul nu promite să fie constant dar, ținând cont de venitul anual total, investiția se va recupera în doar trei luni.

Selectarea locației

Dimensiunile hamsterilor vă permit să îi păstrați într-un apartament, dar pentru creșterea lor este mai bine să echipați o cameră într-o casă privată. În plus, o creșă echipată separat va arăta mult mai profi în ochii clienților, decât creșterea hamsterilor într-un apartament de oraș. O cameră bine ventilată și cu posibilități de încălzire, având o suprafață de minim 10 metri pătrați sau mai mult, va fi ideală pentru pornirea afacerii.

Alegerea furnizorului

Costul unui hamster diferă în funcție de culorile blănii, depinde de rasă și pedigree, de exemplu, cumpărarea de la comercianții privați va costa doar jumătate din preț. Totuși, este recomandat să cumpărați femele pentru reproducere de la o crescătorie specială, deoarece pedigree-ul lor va fi important pentru viitorii cumpărători.

Pentru început, nu trebuie decât să cumpărați doi hamsteri de sex diferit, neapărat de la părinți diferiți. Cu siguranță, va trebui să le cunoașteți părinții ca să aveți certitudinea acestui fapt. Experiența crescătorilor arată că un caracter binevoitor al animăluțului este, de obicei, moștenit. Hamsterii sunt la fel de fertili ca și chinchilele. Maturizarea sexuală are loc foarte rapid, aceștia fiind gata să se reproducă încă de la vârsta de patru luni, descendenții născându-se de mai multe ori pe an.

Hamsterii sunt omnivori, deci costurile alimentelor vor fi reduse: cereale ieftine, legume și fructe de sezon, etc. Hamsterii sunt destul de pofticioși, deci ar trebui să fie limitați în alimentație pentru a evita supraponderalitatea lor. În plus, ca orice crescător de animale, veți avea nevoie de ajutorul unui medic veterinar pe două puncte principale – vaccinări și prim ajutor.

Cea mai bună soluție pentru publicitatea necesară vânzării hamsterilor va fi reclama susținută pe site-uri gratuite de anunțuri și aderarea la grupuri și comunități din domeniul virtual, având ca subiect principal creșterea animalelor de companie. În fapt, fotografiile micuților hamsteri vor încânta majoritatea copiilor, mai mici sau mai mari, deopotrivă. Iar pasul până la a cumpăra un animal de companie atât de gingaș și atât de lejer de îngrijit, va fi extrem de mic.

Creditare

Chiar dacă investiția inițială nu pare foarte mare, în cazul în care nu dispuneți de suma necesară, puteți beneficia de creditele rapide oferite aproape instantaneu de oricare dintre instituțiile financiare nebancare (IFN) ce activează legal în țara noastră.

Creșterea hamsterilor trebuie să fie o afacere responsabilă. Găsirea clienților nu va fi ușoară, dar numai interesul personal față de proiectul început, va fi esențial pentru succesul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *