3 uleiuri esențiale pe care vrei să le ai în rutina zilnică

Încă din cele mai vechi timpuri, este cunoscut faptul că natura are efect vindecător asupra oamenilor. Culorile vii, frumusețea, vibrațiile și mirosurile ne atrag și încântă privirile, însă există și o parte nevăzută a acestora, ce conțin anumite substanțe chimice, benefice și pentru oameni. Acestea se mai numesc și uleiuri esențiale. Datorită concentrației puternice, efectele sunt puternice, iar acțiunea acestor uleiuri este benefică și pentru organismul uman.

Pentru plante, uleiurile esențiale oferă miros, le protejează de mediul înconjurător, de insecte dăunătoare și ajută la polenizarea acestora. Datorită acestor proprietăți, același efect benefic îl au și asupra oamenilor. În funcție de plantele din care se obțin, uleiurile esențiale doTERRA pot ajuta la menținerea sistemului imunitar, ameliorarea stărilor de anxietate, de greață, prevenirea bolilor cardiovasculare și multe altele. Deși fiecare ulei esențial are câte o proprietate specifică și utilizarea acestuia este eficientă, există câteva uleiuri principale, care nu ar trebui să-ți lipsească din rutina zilnică:

  1. Ulei Esențial de Tămâie (Frankincense doTERRA)

Deseori mai este denumit și “Regele uleiurilor” datorită proprietăților “de aur“ pe care le are, în ceea ce privește vindecarea trupului și a sufletului, aducând sentimente de pace și bunăstare, dar și  foarte multe beneficii întregului organism precum : creșterea imunității, acțiuni benefice asupra sistemului nervos, digestiv și asupra pielii, potențial remediu natural în lupta împotriva cancerului, reducerea durerii și a inflamației. Despre moduri de utilizare și alte beneficii poți citi aici.

  1. Ulei Esențial de Oregano (Oregano doTERRA)

Oregano este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale și a fost utilizat de-a lungul secolelor în cadrul practicilor tradiționale din aproape toate culturile lumii. Extras din frunzele aromate ale plantei de oregano, Origanum vulgare, uleiul esențial de Oregano are astăzi un loc de cinste atat în cărțile de bucate, cât și cabinetele din întreaga lume. Pe lângă faptul că este un condiment principal în mâncărurile mediteraneene, acesta ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos, a digestiei sănătoase, dar și a funcției respiratorii atunci când este utilizat intern. De asemenea, ajută organismul în lupta împotriva virusurilor, streptococilor și a stafilococilor. Aici poți vedea cum se utilizează cel mai eficient uleiul esențial de oregano doTERRA.

  1. Ulei Esențial de Lavandă (Lavender doTERRA)

Uleiul esențial de Lavandă a fost de asemenea, folosit și prețuit secole pentru aroma sa inconfundabilă și nenumăratele beneficii pe care le aduce sănătății. În antichitate, egiptenii și romanii foloseau Lavanda pentru baie, relaxare, gătit, dar și ca parfum. Acest ulei este cunoscut și utilizat pentru calitățile sale calmante și relaxante, atunci când sunt luate intern. Aplicat pe piele, uleiul Lavender doTERRA este frecvent utilizat pentru a reduce apariția imperfecțiunilor pielii. Dă click aici și citește mai multe detalii despre cum poți utiliza acest ulei.

Dacă vrei să îți achiziționezi unul sau mai multe uleiuri esențiale doTERRA, poți citi mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *