Una dintre cele mai frumoase traditii ale anului, este impodobirea unui brad de Craciun, mai ales daca acest lucru face impreuna cu familia. Acest obicei, nu este deosebit numai pentru ca impresioneaza musafirii care va trec pragul in Ajunul Craciunului, ci si pentru a impartasi cu cei dragi adevarata magie a sarbatorilor de iarna.
Desi poate parea simplu sa decorati un brad de Craciun, nu este un proces atat de usor. Ca sa arate bine, sa aiba aspect ingrijit, iar ornamentele sa nu cada, exista anumite secrete.
Venim cu cateva idei pentru a impodobi un pom de Craciun cat mai simplu si frumos, intr-un mod distractiv si familial.
1. Cum se asambleaza un brad de Craciun
Mai intai de toate alegeti un loc bun unde doriti sa asezati bradul. Daca ati optati pentru brad de Craciun artificial de la BraziCraciun.net, este recomandat sa il pozitionati departe de sursele de caldura, iar daca veti folosi si o ghirlanda de lumini, orientati-va sa fie pus aproape de o priza, pentru a evita prelungitoarele care aduc o estetica mai putin placuta.
Locul ideal pentru asezarea bradului de Craciun, ar trebui sa se fie intr-o zona vizibila, dar asta nu este singurul factor ce trebuie luat in considerare.
Daca sunteti una dintre persoanele care obisnuieste sa tina ferestrele deschise foarte des, incercati sa nu il asezati in apropierea lor, deoarece vantul, poate chiar si praful, pot strica estetica bradului de Craciun. Daca vorbim despre o casa mare, cu un coridor spatios, este un loc indicat, dar daca coridorul locuintei este ingust, evitati zona aceea, deoarece trecerea oamenilor sau joaca copiilor, poate „ajuta” la caderea decoratiunilor, si chiar a bradului.
2. Incepti mai intai cu luminile
Acest pas este interesant, deoarece, in general, atunci cand decoram impreuna un brad de Craciun, incepem prin a pune globuletele, beteala, si alte ornamente, lasand ghirlanda de lumini chiar pe ultimul loc.
Ei bine, expertii in decoratiuni spun ca luminile sunt primele care se pun in bradul de Craciun.
De ce este indicat sa instalati mai intai luminile ? Pentru ca daca alegeti sa puneti mai intai ornamentele, ramane mai putin spatiu pentru a va putea misca in voie, iar ghirlanda de lumini nu mai poate fi pozitionata pe fiecare ramura, fara sa existe riscul ca ea sa fie acoperita de ornamente. Daca v-ati gandit sa o puneti peste ornamente, nu va arata bine deloc, pentru ca va „taia” practic din frumusetea lor. Luminile trebuie sa puna in valoare toate decoratiunile, si nu sa le eclipseze.
3. Sfaturi de stil pentru bradul de Craciun
Aproape in fiecare an, majoritatea oamenilor aleg sa cumpere decoratiuni noi, de diferite culori si forme, pentru a tine pasul cu tendintele anului respectiv, sau pentru a imbunatati aspectul bradului de Craciun sau a incaperii unde este asezat, insa pentru aceste cumparaturi este recomandat sa nu va grabiti si sa tineti cont de cateva aspecte.
Alegeti intai culorile pentru decoratiuni, asa incat sa se potriveasca si cu celelalte elemente ale spatiului. Nu va ganditi sa schimbati doar globuletele, ci faceti o schita a bradului cu toate ornamentele pe care urmeaza sa le puneti, inclusiv cu cele vechi, asa incat la final sa nu combinati ornamente din lemn, care sunt vintage, cu lebede lucioase de sticla pentru ca nu se potrivesc estetic.
Va sugerez sa nu folositi mai mult de doua culori pentru decorare. Ok, maxim trei. O combinatie buna este clasicul verde, alb si rosu. De asemenea, culorile aurii, argintii si albe arata foarte bine impreuna. Alegeti doua culori mai tari si veniti apoi cu nuante pale din aceeasi gama, pentru ca nu vor deranja vizual indiferent de numarul lor.
4. Cum sa asamblati un pom de Craciun de sus in jos
O alta greseala foarte frecvent intalnita, este atunci cand bradul de Craciun incepe sa fie decorat de jos in sus. Cel mai dificil moment din procesul de impodobire, poate fi asezarea varfului, pentru ca, daca e necesar sa va urcati pe scara, puteti deteriora bradul, sau deranja ornamentele deja amplasate pe brad.
Incepeti de sus in jos, plasand steaua in varful copacului. Puneti ghirlanda de lumni in spirala de la varf la baza, apoi puneti decoratiunile, in partea de sus pe cele mai mici, iar usor in jos mariti volumul decoratiunilor pentru a acoperi toate spatiile. La final puneti fundite, tobe, arcuri, ursi, sau alte detalii de final, asa incat bradul de Craciun sa arate spectaculos, dar macar putin diferit fata de cel de anul trecut.
5.Baza bradului
Acesta este ultimul pas. Mascati zona goala de la piciorul bradului de Craciun, cu o multitudine de cadouri ambalate frumos, cu un ren, soldatei, lebede, cu o sanie de lemn, sau un Mos Craciun. Aduceti magia Craciunului in casa, si bucurati-va de fiecare moment petrecut cu cei dragi. Spor la treaba!