Idei in amenajarea holului mic

Holul mic de la intrare– holurile de la intrare indeplinesc anumite cerinte functionale, precum: holul reprezinta un spatiu primitor si armonios fiind prima incapere in care intri inainte de a parcurge toata casa. Pe langa aspectul primitor, holul de la intrare trebuie sa contina elemente esentiale- cuierul pentru haine, suportul pentru incaltaminte, oglinda, si alte elemente utile si de folos.

Holul mic de livingholul care vine in prelungirea unui living face o trecere dintre spatiul propriu-zis si camera de zi, prin acest fel livingul pare mult mai spatios si functional. Pentru un astfel de hol trebuie sa respecti doar tematica aleasa pentru living si elementele de finisaj.

Locuinta influenteaza in mare parte modul in care se amenajeaza holul, deoarece in functie de spatiul total ai oporunitatea de a decora estetic si functional holul.

Holul mic

Chiar daca locuinta ta dispune de un hol de mici dimensiuni la intrare, nu trebuie sa iti faci griji. Avand in vedere ca, in general, timpul petrecut aici este redus, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti la maximum spatiul pe care il ai la dispozitie.

Evita mobilierul care se intinde foarte mult pe orizontala, pentru a economisi loc.

Astfel, un dulap pentru pantofi, vertical este foarte potrivit, impreuna cu un cuier montat pe perete, pentru haine. Daca iti doresti, totusi, sa te poti aseza undeva in holul de la intrare, alege mobila cu mai multe functii, precum o banca ce are in componenta si spatiu de depozitare. O alta idee foarte buna este sa instalezi elemente suspendate care se prind pe perete. Alege, nuante deschise atat pentru pereti, podea si mobilier, cat si pentru covorul de la intrare.

Un secret de amenajarea a unui hol mic consta in folosirea oglinzilor mari sau medii, care vor crea o iluzie vizuala de mai mult spatiu.

Hol mic de apartament

Holurile dintr-un apartament nu au dimensiuni mari, asadar nu uita sa respecti principiile de baza in amenajarea cand vine vorba de tipul holului. Cand alegi mobilierul, opteaza pentru un spatiu bine compartimentat care sa se potriveasca cu stilul de amenajare din restul casei, si nu aglomera foarte tare zona.

Hol mic la casa

Holurile de la casa sunt ideale pentru a amenaja dupa stilul dorit, fara a face prea multe sacrificii respectand normele de functionalitate si echilibru. Holul mic de la casa trebuie sa aiba doar scopul principal acela de a depozita incaltamintea si hainele pe care le purtam atunci cand iesim afara. Acest lucru se poate obtine prin amplasarea unui cuier pentru haine si neaparat o oglinda care sa dea impresia de hol mare. Holul mic nu trebuie sa fie aglomerat, ci luminat si decorat in culori deschise. Holul trebuie amenajat identic cu camera de zi pentru a crea o armonie perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *