Meditațiile la limba engleză – la ce pot ajuta?

De ani de zile, meditațiile și-au dovedit eficiența în îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. Un sistem de învățământ cu multe carențe, structurarea defectuoasă a materiei și lipsa unui tact pedagogic din partea profesorilor de la curs, determină elevii să apeleze la sprijin suplimentar. Studenți, absolvenți sau chiar profesori universitari, cu toții își oferă serviciile de meditații pentru un venit suplimentar. Dar la ce pot ajuta efectiv lecțiile de limba engleză oferite în particular?

            Dacă meditațiile la matematică își găsesc utilitatea cu precădere în preajma examenelor naționale și de admitere la licee și facultăți, cele de limba engleză pot fi benefice și celor care încep o nouă etapă din viață într-o altă țară, unde a te descurca, înseamnă să cunoști această limbă străină. De la nivelul conversațional, util în comunicarea uzuală pentru turiști, la cel intermediar și expert, necesar în diferite arii de specializare la locul de muncă, învățarea limbii engleză nu poate decât să aducă un real beneficiu celui ce o parcurge.

            De asemenea, un atestat Cambridge/ Toefl poate cântări destul de mult într-un CV, în special în cadrul companiilor multinaționale. Angajatorii țin cont și de acest aspect la selectarea unui viitor angajat. Cei care doresc să se pregătească pentru un astfel de examen o pot face îndeosebi în cadrul unor centre de meditații, unde programa analitică specifică acestor testări este cu atenție revizuită. Acest certificat este recunoscut în plan internațional și are o valoare deosebită, de aceea este și foarte căutat în rândul studenților, fiind de un real folos în cariera acestora.

            Nu e de omis nici latura ce ține de dezvoltarea personală. Îmbogățirea vocabularului și a noțiunilor de gramatică, a culturii generale prin aprofundarea literaturii britanice, ajută cu siguranță. Învățarea unei limbi străine noi are avantaj și din punct de vedere cognitiv, îmbunătățind funcțiile cerebrale, memoria, raționamentul etc. O oră de studiu pe zi, dedicată învățării limbii engleze și nu numai, nu poate decât să contribuie la dezvoltarea personală a celui în cauză, oferindu-i multe avantaje.

            Dacă sunteți în căutarea unui meditator de limba engleza pentru examenele Cambridge, admiterea la un liceu de profil bilingv sau pur și simplu pentru a vă ajuta în a vă descurca mai bine într-o țară străină, atunci cu siguranță îl puteți găsi în cadrul site-urilor de anunțuri. Puteți selecta în funcție de preferințele dorite, după nivelul de pregătire al meditatorului, referințe, dacă are modul pedagogic absolvit etc. În cazul lecțiilor de limba engleză, ideal ar fi să fie ales un profesor vorbitor nativ, cu tact pedagogic și care să poată îndruma mai eficient aprofundarea acestei limbi străine, îndeosebi prin prisma foneticii, exersării dicției etc., sau cel puțin unul care să aibă un nivel C1 dobândit, plus, evident, cursuri/ calificări/ workshop-uri realizate în Marea Britanie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *