Adevaratii consumatori de tarie sunt probabil mai pretentiosi decat cei care consuma vin, deoarece o bautura spirtoasa este mai dificil de obtinut, iar cand misiunea este sa gasesti cea mai subtila aroma si tarie deosebita, magazinul 24drinks.ro devine partenerul multor romani!
Pe site-ul acestui magazin, iubitorii de bauturi fine pot gasi whisky de la producatori renumiti precum Whisky Apogee, gin londonez, rom din Cuba sau tequila realizata chiar in Tijuana.
Apogee este o unitate perfect echilibrata, realizata cu meticulozitate, de whisky-uri exceptionale din lume, creata ca o sarbatoare a artei fine de a amesteca. Apogee se bazeaza pe generatii de experienta istorica, combinata cu virtuozitatea si eleganta moderna pentru a oferi un whisky ademenitor, versatil si profund captivant.
Compus cu talent dintr-o selectie dintre cele mai bune whisky-uri din lume, aromele lui Apogee au fost imbunatatite si mai mult prin maturarea simpatica in butoaie provenite de la Distileria Bimber, premiata in Londra.
Aceasta bautura este indragita in intreaga lume de catre barbatii care stiu ce vor de la viata si inca de la originile sale whisky a fost o bautura pentru cei decisi si victoriosi.
O poveste auzita uneori este ca whisky-ul este o bautura celtica antica, o afirmatie adesea sustinuta de faptul ca cuvantul „whisky” este o derivare a cuvintelor “uisce beatha” din gaelic, care inseamna „apa vietii”. Este o asociere atat de placuta incat chiar ar trebui sa fie adevarata. Cu toate acestea, in marele arbore genealogic al bauturilor alcoolice, toate bauturile spirtoase nu sunt decat niste mici bauturi, fara nimic stravechi. Nu exista nicio dovada ferma a distilarii alcoolului inainte de secolul al XII-lea, in Italia. La 5.000 de ani de la fabricarea berii de orz si la aproximativ 6.000 de ani de la prima fermentare a vinului. Chiar si atunci, nu este clar cat de raspandita a fost distilarea in randul populatiei generale. Tehnicile de distilare s-au dezvoltat in timpul Epocii de Aur islamice, intre secolele al VIII-lea si al XIII-lea d.Hr. Dar datorita manastirilor, aceste tehnici au fost pastrate, dezvoltate si raspandite in toata Europa.
Termenul „whisky” deriva initial din gaelicul „uisge beatha”, sau „usquebaugh”, care inseamna „apa vietii”, asa cum am spus. Gaelic este acea ramura a limbii celtilor, vorbita in Highlands din Scotia. Whisky-ul a fost distilat in Scotia de sute de ani. Exista unele dovezi care arata ca arta distilarii ar fi putut fi adusa de calugarii misionari crestini, dar nu s-a dovedit niciodata ca fermierii din Highlands nu au descoperit ei insisi cum sa distileze bauturi spirtoase din surplusul lor de orz.
Cea mai veche referire istorica la whisky vine mult mai tarziu, J Marshall Robb, in cartea sa „Scotch Whisky”, spunand: „Cea mai veche referire la whisky apare in Scottish Exchequer Rolls pentru 1494, unde exista o intrare de opt portiuni de malt cu care sa faca aquavitae”. O portiune era o masura veche scotiana de cel mult sase busheli (un bushel este echivalent cu 25,4 kilograme).
Cand regele James al IV-lea s-a aflat la Inverness in septembrie 1506, conturile trezorierului sau aveau inregistrari pentru zilele de 15, respectiv 17 ale lunii: „Pentru aqua vite regelui.” Este prosibil ca aqua vitae in acest caz sa fie bauturi spirtoase.
Cea mai veche referire la o distilerie in Actele Parlamentului Scotian pare sa fie din 1690, cand se mentioneaza faimoasa distilerie Ferintosh detinuta de Duncan Forbes din Culloden.
Exista, de asemenea, o referire la distilarea intr-o casa privata din parohia Gamrie din Banffshire in 1614. Acest lucru apare in Registrul Consiliului Privat, unde un barbat acuzat de infractiunea de spargere intr-o casa privata, combinata cu asalt, a daramat ceva cu denumirea de „aquavite”.
Una dintre cele mai vechi referiri la „uiskie” apare in relatarea funerara a unui laird din Highland, in jurul anului 1618.
O scrisoare nepublicata din februarie 1622, scrisa de Sir Duncan Campbell din Glenorchy contelui de Mar, a raportat ca anumiti ofiteri trimisi la Glenorchy de catre rege au primit cea mai buna distractie pe care o puteau primi. In scrisoare apare mentionat cuvantul “acvavit.” Acest „acvavit” era fara indoiala whisky distilat local.
Un alt scriitor afirma ca aqua vitae a facut ocazional parte din chiria platita pentru fermele din Highland, in orice caz in Perthshire, dar nu este data o data reala pentru aceasta practica.
Unul dintre cele mai importante beneficii ale whisky-ului este ca ajuta la reducerea stresului. A bea un pahar mic de whisky poate ajuta la calmarea nervilor si la reducerea anxietatii. Asadar, daca ai avut o zi lunga si obositoare, relaxeaza-te si toarna-ti un dublu pentru a-ti lasa corpul sa se imbibe in toate beneficiile pentru sanatate ale consumului de whisky.
Al treilea si cel mai mare avantaj al whisky-ului este ca previne atacul ischemic, care este cauzat atunci cand apare un cheag de sange. Whisky-ul permite circulatia libera a sangelui in organism, ajutand astfel inima sa pompeze sangele fara nicio problema. Prin urmare, data viitoare cand trebuie sa oferi cuiva un motiv pentru alegerea bauturii, nu uita sa mentionezi acest avantaj solid al whisky-ului. Diabetul a devenit o preocupare tot mai mare in lumea de astazi. Afecteaza atat tinerii, cat si batranii deopotriva si creste doar cu timpul. Deci, ghici ce poate ajuta la prevenirea raspandirii acestei boli? Whisky, desigur! Whisky-ul contine acid elagic care poate ajuta la controlul cantitatii de glucoza eliberata din ficat. Acest lucru va tine sub control nivelul zaharului si va ofera un alt motiv pentru a avea mereu o sticla la indemana.