Fiecare dintre noi își dorește ca, la un moment dat în viață, să își deschidă propria firmă. Chiar dacă mulți dintre noi reușesc să ascundă acest lucru cu succes, în realitate deschiderea unei firme reprezintă o dorință cu care multe persoane rezonează. Motivele sunt diverse însă, în același timp, puțini sunt cei care știu și care sunt responsabilitățile care vin la pachet. Înainte de toate, chiar înainte de a-ți deschide propria ta afacere, se impune să urmezi procesul de infiintare firma. Chiar dacă pare a fi unul destul de dificil la început, pe parcurs îți vei putea da seama că este o adevărată experiență, care te formează și care te face mult mai responsabil în ceea ce privește propria ta afacere. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct cinci sfaturi ideale de care să ții cont atunci când vrei să-ți deschizi propria ta firmă!
- Cunoaște care sunt reglementările legale în raport cu domeniul tău de activitate
Nu este un secret faptul că anumite legi se schimbă când îți e lumea mai dragă. Pentru a te asigura că ești la zi cu tot ceea ce înseamnă schimbările legislative, este imperios necesar să ai o sursă bună de informare, care să îți ofere toate noutățile dorite. Cu cât ești mai informat, cu atât riscul să faci alegeri mai puțin informate este mai mic. Mai mult decât atât, este indicat să te asiguri că ai parte de toate autorizațiile necesare, astfel încât să-ți desfășori activitatea întocmai așa cum ai nevoie. În lipsa acestora, te poți confrunta cu amenzi destul de usturătoare, care pot să îți afecteze inclusiv integritatea firmei tale.
- Asigură-te că ai parte de un plan de afaceri realist
Chiar înainte de a urma procesul de infiintare firme, este indicat să pleci la drum cu un plan de afaceri care să înglobeze toate obiectivele și așteptările tale pentru anul în curs. Una dintre greșelile comune pe care oamenii le fac deseori este că își fac așteptări mult prea mari, în special pentru o perioadă scurtă de timp. O soluție la această problemă este să integrezi un plan de afaceri realist, foarte aproape de ceea ce ți-ai dorit pentru tine și afacerea ta.
- Calculează foarte bine investițiile pe care le faci
De îndată ce ai finalizat procesul de inregistrare firma, este cazul să te oprești pentru moment și să te gândești foarte bine care sunt investițiile pe care urmează să le faci. Cei mai mulți dintre noi suntem tentați să investim în diverse zone, fără să calculăm un randament pe care îl vom obține ulterior. Tocmai de aceea, multe dintre investițiile făcute nu sunt și de succes, ci reprezintă doar o cheltuială în plus. Potrivit specialiștilor, este indicat să fii foarte atent la încasările și cheltuielile care trec prin firmă, astfel încât să știi care este bugetul pe care îl poți folosi la investiții și, respectiv, procentul din bugetul total. Astfel, imediat ce termini procesul de inregistrare firme, te poți bucura de rezultatele dorite.
- Nu uita să ai parte de o organizare optimă
Nu de puține ori, mulți dintre noi ajung să fie foarte organizați atunci când vine vorba despre firma pe care o dețin. Nici nu este de mirare, întrucât documentele și partea birocratică este destul de stufoasă, ceea ce înseamnă că va trebui să păstrezi multe foi și dosare. Soluția la această problemă este fie să apelezi la o secretară, care să te ajute la organizarea tuturor acestor documente, fie să ai un soft specializat, astfel încât să scapi de orice neplăcere.
- Asigură-te că alegi forma de organizare potrivită
Cel mai simplu mod de a înțelege care sunt necesitățile tale este să faci o evaluare rapidă a firmei tale. Ulterior, vei putea înțelege dacă ai nevoie de procesul de infiintare SRL sau de cel aferent infiintare PFA. Fiecare dintre ele vine cu avantaje și dezavantaje, însă sunt cel mai des întâlnite în alegerile oamenilor.
Nimic nu se compară cu sfaturile optime obținute de la specialiști, în special atunci când vine vorba despre procesul de înființare a firmei tale. Doar atunci când ai dispoziție cele mai bune noutăți în domeniu, te poți bucura de rezultatele dorite pe termen scurt, mediu și lung!