Ce alimente iti ofera o masa musculara rapida?

Cu totii ne dorim o masa musculara cat mai optima, dar de acest lucru depinde si alimentatia si nu doar efortul fizic. Pe langa antrenamentul fizic pe care il faci, masa musculara mai reprezinta si consumul adecvat de lichide, dar si de alimente care iti dau un plus de energie. Trebuie sa combini in mod adecvat miscarea si alimentatia pentru a te bucura de masa musculara rapida pe care o doresti.

Cum obtii masa musculara rapida?

Exista mai multe alimente pe care trebuie sa le incluzi in dieta, astfel incat sa te bucuri de o masa musculara rapida. Printre alimentele pe care trebuie sa le ai in vedere se nuamra pestele gras, acesta fiind somonul. El este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate. Acesta reuseste sa stimuleze sanatatea inimii, el fiind bogat si in acizi grasi omega-3.

Un alt alimenmt la fel de apreciat in cresterea masei musculare il reprezinta carnea rosie. Aceasta te ajuta sa pui masa musculara rapida de care ai nevoie. Trebuie doar sa ai grija la continutul ridicat in grasimi, de aceea este bine sa iei proteine din mai multe surse. Ouale intregi reprezinta cele mai bune surse de nutritie, acestea ajutand la cresterea masei muscualre. Ele sunt o sursa bogata de proteina, ele ajutand atat la cresterea, cat si la repararea masei musculare.

Orezul este si el apreciat, acesta fiind recomandat, el fiuind o sursa foarte buna de carbohidrati care se digera mai lent. La fel ca in cazul oualor intregi, quinoa este si ea o proteina completa. In acest fel, ii vei oferi organismului o sursa de aminoacizi esentiali necesari, astfel incat acesta sa aiba parte de o mai buna dezvoltare musculara. Quinoa are avantajul faptului ca este bogata in fibre, fier, dar si magneziu. Acestea ajuta la functionarea, dar si dezvoltarea masei musculare sanatoase.

Ai in vedere si sa incluzi in alimentatia ta si alimente care iti ajuta organismul sa absoarba, dar si sa utilizeze proteine intr-un mod corespunzator. De exemplu varza kale este o leguma bogata in minerale, dar si in fibre sanatoase. Aceasta are in componenta sa vitamine si antioxidanti. Fiind o sursa importanta de vitamina A si C, ea este o alegere pe care o pot avea in vedere.

Spanacul ofera si el o multime de beneficii importante organismului. Acesta pune la dispozitia voastra o multime de nutrienti, lucru care duce la o scadere in greutate. Fiind o sursa excelenta de proteine pe baza de plante, lintea este o alegere foarte buna pentru voi. Aceasta va ajuat din multe puncte de vedere, fiind optiunea de care puteti tine cont.

Chiar si migdalele te ajuta foarte mult. Un sfert de cana de migdale contine 8 grame de proteine. Acestea sunt o sursa de grasimi sanatoase, dar si de magneziu. Migdalele joaca un rol important in metabolismul energetic. De asemenea, acestea sunt importante si in ceea ce priveste sinteza proteinelor. Iaurtul grecesc este si el benefic, acesta continand de doua ori cantitatea de proteine. El poate fi inclus in dieta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *