4 motive pentru care este important să utilizați echipamente de protecție la locul de muncă

Echipamentele de protecție și siguranță au rolul de a-i proteja pe utilizatori împotriva oricăror pericole sau vătămări fizice pe care le poate prezenta mediul lor de lucru. Echipamentele de protecție reprezintă o măsură preventivă mai ales în cadrul acelor industrii despre care se știe că sunt mai periculoase, cum ar fi producția și mineritul. Echipamentele de siguranță furnizate la locul de muncă sunt cel mai eficiente atunci când sunt compatibile cu dimensiunile utilizatorilor.

Iată 4 motive pentru care este important să utilizați echipamente de protecție la locul de muncă:

Vă împiedică să fiți răspunzător pentru propriile vătămări

Foarte mulți avocați specializați în compensarea angajaților se confruntă cu un caz clasic în care angajatul nu a purtat echipament de protecție la locul de muncă, chiar dacă acesta i-a fost furnizat de către angajator. Dacă ați suferit un accident sau o rană la locul de muncă, timp în care nu ați purtat sau utilizat corect echipamentul de protecție pus la dispoziție de angajator, atunci nu angajatorul va fi considerat răspunzător pentru accidentul pe care l-ați suferit și nu va avea nicio datorie să vă achite costurile medicale. Accidentul va fi considerat o neglijență din partea angajatului și va trebui să vă achitați serviciile medicale din propriul buzunar. Situația aceasta diferă de la caz la caz, dar folosirea adecvată a echipamentelor de protecție care v-au fost furnizate reprezintă cea mai bună modalitate de a vă asigura că, în cazul în care v-ați răni sau v-ați îmbolnăvi, angajatorul își va asuma întreaga răspundere. Chiar și pentru acele sarcini care durează doar câteva minute, tot ar trebui să utilizați echipamentele de protecție furnizate. De asemenea, în calitate de angajat, ar trebui să fiți pe deplin instruit cu privire la echipamentul de protecție necesar și la cum anume se utilizează.

Pentru sănătate pe tot parcursul vieții

Expunerea la diferite substanțe chimice și compuși la locul de muncă poate avea efecte pe termen lung asupra corpului angajaților, mezoteliomul fiind un exemplu în acest sens. De exemplu, în 2017 s-a estimat că 3.000 de persoane au fost diagnosticate cu această formă rară de cancer. Între 70-80% dintre aceste diagnostice au fost cauzate de expunerea la fibrele de azbest utilizate în construcția materialelor în multe industrii diferite. Reglementările actuale de siguranță impun celor care lucrează cu azbest să poarte echipamente de protecție specifice și să facă duș și să se schimbe înainte de a părăsi locul de muncă. Dar înainte de aceste reglementări moderne, nu exista o legătură între expunerea la azbest și diagnosticul de cancer. Angajații ar trebui să profite de noile cunoștințe medicale cu privire la factorii de risc și să utilizeze echipamente de protecție pentru a-și proteja sănătatea, dar și calitatea vieții. Gama de echipamente ingco mag cuprinde echipamente de protecție și siguranță potrivite pentru o varietate de sectoare de activitate.

Vă protejați ochii

Ochelarii de protecție sunt probabil una dintre cele mai comune și eficiente forme de protecție. În general, orice substanță, fie că este corozivă sau nu, și orice material, ascuțit sau nu, poate fi periculoasă atunci când intră în contact cu ochii unei persoane. Din 2,4 milioane de leziuni oculare, aproximativ 50.000 de victime și-au pierdut vederea într-o oarecare măsură. Potrivit specialiștilor, 90% dintre aceste leziuni oculare ar fi putut fi prevenite cu ochelari de protecție.

Pentru o zi de lucru mai ușoară

Echipamentele de protecție pot fi considerate un sistem de sprijin care facilitează efectuarea sarcinilor la locul de muncă. În general, echipamentele de protecție au rolul de a reduce la minimum riscurile fizice, dar și să ușureze sarcinile și chiar să accelereze rezolvarea lor. De exemplu, curelele de greutăți oferă stabilitate atunci când trebuie să efectuați ridicări grele, așa că acestea pot face diferența între a merge la lucru cu mușchii încordați a doua zi sau a merge relaxat. Chiar și cele mai banale răni sau căzături vă pot incomoda pentru tot restul zilei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *