Luna mai vine la JimJam cu un bloc tematic educativ și plin de umor

„Ham-Ham, Piu și Dave”, „Bobiță și Buburuză” și „Să învățăm cu Tommy”, sunt compania perfectă pentru cei mici în această lună.

Câte două episoade din „Ham-Ham, Piu și Dave” sunt difuzate în fiecare zi, de la ora 10:02, pe JimJam, și prezintă simpaticele aventuri ale câtorva animale adorabile. În fiecare episod, cei trei prieteni din titlul serialului – Ham-Ham, Piu și Dave, care sunt un câine, o pasăre și urs – sunt chemați de Hamsterul Pălăriuță pentru a merge în aventuri cu el pe tărâmuri fantastice. Acest minunat serial animat este construit ca un concurs de cultură generală de la TV. Hamsterul le pune mai multe întrebări în fiecare episod. Fiecare dintre cei trei prieteni răspunde la întrebări, dar numai unul dintre ei nimerește răspunsul.

Apoi, cei mici sunt invitați să participe și ei la concurs! Pălăriuță îi întreabă pe cei mici din public care dintre cele trei răspunsuri este cel corect. Printre subiectele abordate de acest serial se numără lucruri practice și folositoare precum: cum să avem grijă de păsări, cum să ne îmbunătățim memoria și cum să traversăm strada în siguranță.

De la 10:32, în fiecare zi, „Bobiță și Buburuză” sau Berry și Dolly au parte de tot felul de aventuri minunate, în câte trei episoade consecutive. Animația produsă de un studiou din Ungaria adaptează o serie de mare succes de cărți pentru copii scrise de Bartos Erika. Un sezon are episoade lungi de cinci minute, care sunt compilate pentru a forma un film. Primul „film” de acest tip este al treilea cel mai vizionat film din istoria Ungariei.

Bobiță și Buburuză sunt cei mai buni prieteni din lume și în fiecare episod învață câte câte o lecție nouă despre prietenie, despre ce înseamnă să fii bun și despre viață. Serialul a primit o mulțime de premii internaționale, de la Festivalul Internațional de Film pentru copii de la Jiangyin, în 2011, la festivalul italian Cartoon Club Animation și la festivalul de animație Kecskemét.

De la 10:52 urmează, zi de zi, câte un episod din „Să învățăm cu Timmy”. Timmy este o oaie tare simpatică, care știe să se distreze, dar și să învețe alături de prietenii săi de la creșă. Serialul are episoade legate de felurite tipuri de mâncare, despre joc și joacă, dar și despre lumea divertismentului.

„Să învățăm cu Timmy” este special pentru că este produs de British Council împreună cu unul dintre cele mai inovatoare studiouri de animații din lume, Aardman, creatorul celebrelor personaje Wallace și Grommit. Studioul a primit și Oscarul pentru Cea mai bună animație, pentru lungmetrajul „Wallace & Grommit: The Curse of the Were-Rabbit”. Ei sunt specialiști în tehnica de animație stop-motion cu personaje din plastilină și au lansat lungmetraje precum „Chicken Run”, „Flushed Away” și „Arthur Christmas”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *