Amenajarea unui decor in stil industrial

Stilul industrial are o istorie si implica tinerii artisti newyorkezi, care in anii 1950 au ales sa locuiasca in fabrici mari si spatioase, pline de grinzi, caramizi si beton. Mai mult de jumatate de secol mai tarziu, stilul industrial este inca la moda, fiind unul dintre cele mai de succes stiluri eclectice din ultimii ani in revistele de decoratiuni.

Stilul industrial poate avea anumite accente retro si vintage, deoarece foloseste elemente vechi, cum ar fi mobilierul ruginit sau uzat.

In continuare iti oferim cele mai bune idei pentru a conferi casei tale un stil industrial.

Creeaza atmosfera unui spatiu deschis

Una dintre caracteristicile stilului industrial este utilizarea spatiului cu zone largi, spatioase si deschise. Acest tip de decor urban este tipic pentru mansardele in stil industrial, unde mobilierul si obiectele pot respira si se pot bucura de propriul spatiu.

Dupa cum am explicat, acest tip de decor este inspirat de industriile newyorkeze din anii ’50, unde aceste spatii au fost reabilitate in locuinte spatioase, de aceea acest stil decorativ ne poate trimite la estetica vechilor fabrici, mari si incapatoare, concepute astfel incat muncitorii sa se poata deplasa dintr-un spatiu in altul intr-un mod fluid.

Creeaza un contrast cu elemente industriale

Stilul industrial este definit de obicei de nuante inchise si culori precum maro, gri, negru sau bronz. Insa pentru un decor modern cu accente industriale, poti alege nuante neutre, combinate cu nuante mai inchise, iar astfel vei crea o atmosfera mai confortabila.

Unui decor modern ii poti oferi putina personalitate alegand si cateva elemente cu specific industrial, cum ar fi niste semne de circulatie, placute din fabrici, tevi din cupru sau ceasuri vechi. De asemenea, poti crea un contrast interesant lasand nefinisat un perete din caramida.

Transforma deseurile industriale in elemente moderne de decor

Daca vrei sa decorezi un spatiu folosind si elemente industriale, iti va fi foarte usor sa realizezi decoratiunile chiar la tine acasa. Spre exemplu, cu ajutorul unor paleti poti confectiona mese, canapele sau chiar paturi. Din borcane de sticla vechi si sarma metalica poti realiza un sistem de iluminat, iar din tevi poti construi rafturi pentru carti. De asemenea, poti folosi cutii vechi din lemn pentru a depozita diverse obiecte sau lemn reciclat pentru a construi un birou in stil industrial.

Combina elementele din lemn cu cele din metal

Un mobilier modern, cu accente industriale, ar trebui realizat din materiale naturale, cum ar fi lemnul, combinat cu accesorii din fier, otel, sau aluminiu. De asemenea, piesele de mobilier inspirate din stilul industrial sunt de obicei negre sau gri, insa poti opta si pentru modele in nuante de albastru inchis sau violet.

In colectia de mobila moderna vei gasi cu siguranta cateva piese care se potrivesc unui spatiu modern, cu accente industriale. Spre exemplu, poti alege pentru casa ta niste taburete, canapele din piele neagra sau mese din lemn.

Iluminatul in stil industrial

Un aspect fundamental este realizarea unor atmosfere luminoase, prin intermediul unor ferestre mari si inalte, cu cadru de metal, fara perdele care sa impiedice trecerea luminii.

Desi formeaza o componenta importanta in decorul acestui stil, lampile mari din metal, becurile expuse, spoturile de cinema sau de studio de fotografie, toate isi au locul in stilul industrial, creand spatii cu multa personalitate. Poti obtine o piesa unica, realizata manual de tine sau comandata la un mester.

Stilul industrial are un mare farmec estetic datorita peretilor nefinisati, podelelor din beton sau lasarii conductelor la vedere, fiind o tendinta onesta si nepretentioasa pentru decorarea si amenajarea locuintei, dar este si foarte elegant si sofisticat.

Tine cont de sfaturile de mai sus pentru a combina designul industrial cu cel modern si vei putea obtine un decor inedit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *