Descoperă tot ce trebuie să știi despre un azil pentru persoane cu handicap

În cazul în care cineva drag din familie și-a exprimat dorința de a fi internat într-un azil pentru bătrâni, dar deține un certificat cu un anumit grad de handicap, află că ai la dispoziție posibilitatea alegerii unui azil pentru persoane cu handicap!

Un astfel de azil este special amenajat, iar personalul este special calificat pentru îngrijirea corespunzătoare a persoanelor care se află în această situație! Descoperă, în rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi despre această varianta și de ce factori ar trebui să ții cont pentru a face alegerea potrivită!

Ce este un azil pentru persoane cu handicap?

Un azil pentru persoane cu handicap este un azil de bătrâni care, la nivel de clădire, are dotările necesare pentru a ușura deplasarea seniorilor în interior, dar și în exterior. În plus, personalul care se ocupă în mod direct de îngrijirea seniorilor sunt special pregătite pentru a veni în ajutorul nevoilor speciale ale acostora.

Este necesară internarea seniorului într-un azil pentru persoane cu handicap?

În cazul în care seniorul nu și-a exprimat liber dorința de a fi internat într-un astfel de loc, ori pur și simplu nu este sigur, ține cont de factorii care îți vor indica această soluție ca fiind cea potrivită:

  • În cazul în care seniorul nu se poate deplasa la cumpărături de unul singur și nu are posibilitatea de a-și găti singur;
  • Dacă acesta nu are posibilitatea de a socializa, de a se deplasa și nici măcar de a ieși singur din casă;
  • Dacă este în incapacitatea de a se putea ocupa de igiena personală și de îngrijirea locuinței.

Cazarea intr-un azil pentru persoane cu handicap

Trebuie să știi că aveți la dispoziție posobilitatea de a alege între o cameră single sau una cu două paturi. Discutați cu seniorul și oferă-i posibilitatea de a alege în funcție de preferințe. Fie că dorește intimitate în cameră, ori dorește un coleg cu care să poată socializa, un azil pentru persoane cu handicap se va ocupa de îngrijirea corespunzătoare a acestuia nu doar din punct de vedere fizic, ci si psihic. Este important ca seniorul să se simtă confortabil, să poată socializa și să nu se simtă singur, să aibă posibilitatea de a participa la diferite activități, astfel încât starea lui de spirit să rămână una pozitivă.

Ingrijirea medicală pe care o poate oferi un azil pentru persoane cu handicap

Pentru orice bolnav este important să se respecte tratamentul prescris de medicul specialist. Așadar, personalul azilului se va ocupa de administrarea medicamentelor indicate, la orele și în dozajul prescris, astfel încât seniorul să nu uite sau să își neglijeze tratamentul. Gestionarea urgențeor medicale este, de asemenea, un aspect deosebit de important, iar supravegherea constantă a seniorilor le va oferi un plus de protecție și îngrijire.

Batranetifericite.ro este site-ul care îți pune la dispoziție posibilitatea de a-ti face o părere despre un azil pentru persoane cu handicap. Vizitați împreună cu seniorul site-ul, obervați fotografiile, iar apoi puteți programa chiar o vizită propriu-zisă a azilului.

Acordați seniorului posibilitatea de a alege dacă îi place sau nu locul, și oferiți-i un plus de confort și siguranță! Nu uita să ții cont de părerea acestuia, deoarece este foarte important ca acesta să nu se simtă singur sau abandonat! Folosește datele de contact de mai jos pentru azile batrani preturi!

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *