Recondiționarea mobilei este o metodă eficientă de a scăpa de cheltuiala inutilă pe care achiziționarea mobilierului nou o presupune. De asemenea, faptul că tu poți decide cum anume va arăta mobila ta este un mare plus față de mobilierul pe care îl cumperi gata făcut. Așadar, vrei să îți recondiționezi mobila? Află din acest articol lista cu tot ce ai nevoie!
- Lista cu cele necesare atunci când vrei să îți recondiționezi mobila
De la caz la caz, în funcție de necesitățile fiecărei piese de mobilier în parte, poți avea sau nu nevoie de anumite scule și unelte pentru reparații, șuruburi sau cuie, o daltă, o rindea, o mașină autofiletantă etc. Totuși, indiferent de ce anume vrei să recondiționezi, ar fi bine să ai tot timpul la îndemână în trusa ta cele de mai jos:
- Hârtie abrazivă cu diverse grade de granulație. De ce? Pentru că, înainte să aplici vopseaua pentru mobilă, este bine să șlefuiești eventualele asperități. Praful și grăsimea de pe lemn trebuie îndepărtate cu apă caldă și detergent. Te sfătuim să folosești o vopsea de calitate pentru mobilă precum cea de la Annie Sloan, pentru a te asigura că aderă bine pe orice suprafață.
- Pensule adecvate pentru tratamentele pe care le vei aplica. Probabil vei folosi pentru finisaj fie vopsea și ceară, fie doar ceară sau poate doar lac. În orice caz, vei avea nevoie de pensule speciale Annie Sloan pentru fiecare tip de tratament. Aceste pensule sunt disponibile pe mărimi, pentru a alege în funcție de suprafața pe care o vei trata. De asemenea, există pensule speciale pentru a realiza detalii în vopsea. Toate aceste pensule au perii cu grade perfecte de duritate și putere de absorbție pentru a obține cele mai bune rezultate de recondiționare a mobilei.
- Material de umplere pentru lemn, pentru situația în care ai anumite crăpături pe care vrei să le înfunzi înainte de a aplica vopseaua, ceara sau lacul.
- Decorațiuni flexibile din lemn în forme și cu dimensiuni diverse, pentru cazul în care cele existente necesită schimbare.
- Butoni pentru mobilier, pentru cazul în care cei existenți trebuie schimbați. De multe ori, schimbând butonii de mobilă, aspectul acelei piese se schimbă radical și îi poți da ce direcție dorești: vintage, modernă, rustică etc.
Având la dispoziție acestea, îți va fi foarte ușor să recondiționezi absolut orice piesă de mobilier. Îți dorim succes și inspirație!