Mai simplu decat ai fi crezut! Iata cum poti sa obtii fisa medicala auto!

Dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice din Romania poate fi obtinut numai dupa ce dovedesti ca nu reprezinti un pericol pentru tine sau pentru ceilalti participanti la trafic. In acest scop, sustii examenul pentru permis, care verifica masura in care stapanesti regulile de circulatie. In plus, o serie de examinari medicale probeaza faptul ca esti apt din punctul de vedere al starii de sanatate. Daca asa stau lucrurile, obtii fisa medicala auto.

Daca vrei sa intri rapid in posesia acestui document, trebuie sa te prezinti la o clinica medicala acreditata, precum Standard Med, cu adresa in sectorul 2 din Bucuresti, pe Bulevardul Carol I, nr. 45, la parter, apartamentul 5. Pentru toti cei care doresc sa intre in posesia actului necesar, programul este urmatorul: lunea, martea si joia intre orele 14:15 si 18:30 sau pana la ultima programare, iar miercurea si vinerea intre orele 9:00 si 12:30 sau pana la ultima programare efectuata.

Exista doua variante de realizare a programarii: fie printr-un apel telefonic la numerele 0722.435.435 sau 0314.053.950, fie prin completarea si trimiterea unui formular la adresa [email protected], operatiune care se poate realiza si pe site-ul FisaMedicala.info.

fisa medicala auto
fisa medicala auto

Dupa realizarea programarii, tot ce iti ramane de facut este sa o respecti, prezentandu-te la clinica in intervalul orar stabilit, pentru a obtine Fisa Medicala Auto. Medicii de diferite specializari sunt prezenti in acelasi timp, astfel incat poti efectua analizele fara a fi nevoit sa faci mai mult de o singura deplasare. Beneficiezi si de faptul ca toate documentele premergatoare si finale necesare sunt completate rapid, fara sa existe timpi de asteptare inutili.

Datorita acestei promptitudini, documentul este eliberat in aceeasi zi de catre medicul coordonator si poarta stampila unei institutii autorizate de Directia de Sanatate Publica si de Politia Rutiera, asa cum prevede legea.

Cum se obtine, concret, fisa medicala auto?

Cand te prezinti la clinica la ora programata, este necesar sa ai asupra ta o serie de documente ce ofera informatii despre identitate si despre starea generala de sanatate. Este vorba despre buletinul sau cartea de identitate, despre fisa de scolarizare pentru obtinerea carnetului de sofer, precum si despre o adeverinta emisa de medicul de familie, in care acesta scrie daca solicitantul este sau nu suferind de boli cronice.

Anumite categorii de pacienti necesita documente suplimentare. Suferinzii de diabet de tip I au nevoie de o scrisoare medicala emisa de un specialist diabetolog, in care sunt trecute diagnosticul, tratamentul urmat si recomandarea daca pacientul este sau nu apt sa conduca un autovehicul. Persoanele care poarta ochelari de vedere la volan trebuie sa ii aiba si pe acestia asupra lor, cand se prezinta la consult.

Dupa verificarea documentelor, urmeaza efectuarea propriu-zisa a analizelor, de catre medici care apartin urmatoarelor specializari: Medicina interna, Oftalmologie, ORL, Ortopedie/Chirurgie, Neurologie si Psihiatrie. Fisa medicala auto este eliberata daca nu se constata existenta unor probleme de sanatate sau tulburari grave, precum dependenta de alcool, epilepsie sau afectiuni ce afecteaza auzul ori vederea.

Astfel, in numai cateva ore si fara a fi nevoie decat de o singura deplasare, obtii fisa medicala auto. Apoi, poti deveni fara probleme sofer, bucurandu-te de fiecare drum in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *