Magie, povești de capă și spadă și aventuri, la final de an, la FilmCafe

Magia e la ea acasă în decembrie, cu producții una și una care să ne satisfacă pofta de aventură și evadare. De sărbători, nu ratați filmele din seria „Mythica” și mini-seriile „Femeia muschetar” și „Ocolul Pământului în 80 de zile”.

Cele cinci filme din seria fantasy și de aventuri „Mythica” sunt difuzare de FilmCafe în perioada 24-26 decembrie, fix de sărbători. Primul lungmetraj, „Mythica: în căutarea eroilor”, e difuzat pe 24 decembrie, de la ora 13:55. Marek pare să fie o tânără servitoare umilă, însă ea va afla că are un destin extraordinar: să fie eroina unei lumi aproape de haos total. Nimeni nu ştie că Marek are un talent special, pe care n-a învăţat încă să-l controleze: darul necromanţiei, puterea de a invoca spiritele morţilor. Tânăra își folosește puterea atunci când stăpânul ei încearcă s-o agreseze și apoi fuge…

Următoarele două filme din serie sunt difuzate chiar de Crăciun – „Mythica: Puterea cristalului întunecat”, de la 11:20, și „Mythica: magie neagră”, de la 13:40. Marek, devenită lidera unei bande de proscriși, se luptă cu vrăjitorul Szorlok, nu o dată, ci de două ori, în două filme pline de acțiune. Iar în a doua zi de Crăciun, nu ratați „Mythica: stăpânul coroanei”, de la 11:45, și „Mythica: tărâmul zeilor”, de la 13:45, în care Marek și proscrișii ei strâng ultimele bucăți din Cristalul Întunecat și încearcă, cu mult curaj, să salveze lumea.

„Femeia muschetar”, mini-seria în două episoade, răspunde la întrebarea: ce s-ar întâmpla dacă faimosul muschetar D’Artagnan ar avea o fiică? Aceasta este Valentine (Susie Amy), o luptătoare de calibru care primește o misiune specială din partea regelui Franței. Michael York îl interpretează din nou pe D’Artagnan, după o serie de filme de adaptări de succes după Alexandre Dumas, apărute în anii ’70 și ’80.

Din distribuție fac parte și Nastassja Kinski, Gérard Depardieu și John Rhys-Davies. Episoadele sunt difuzate unul după celălalt pe 18 decembrie, de la ora 14:00, pe 21 decembrie, de la ora 11:55, și pe 24 decembrie, de la ora 6:00. 

În perioada de relaxare dintre Crăciun și Revelion, FilmCafe a programat o mini-serie clasică, adaptare după romanul de succes al lui Jules Verne, „Ocolul Pământului în 80 de zile”. Cele trei episoade sunt difuzate miercuri, 27 decembrie (09:55), joi, 28 decembrie (09:15), și vineri, 29 decembrie (9:30).

Pierce Brosnan îl interpretează pe Phileas Fogg, un gentleman din Anglia perioadei victoriene, care acceptă un pariu foarte riscant: el își pune toată averea la bătaie în ideea că va reuși să facă ocolul Pământului în doar 80 de zile. Fogg pleacă în lume alături de noul lui majordom Passepartout (Eric Idle), care-și dorește o viață liniștită. Urmează multe peripeții, comice dar și dramatice, multă adrenalină, dar și începutul unei povești de dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *