O cina romantica pregatita acasa poate fi la fel de speciala si memorabila ca o seara petrecuta intr-un restaurant. Folosind carne de pasari de tara proaspata, de pui sau curcan, poti crea o multime de preparate care sa impresioneze persoana pentru care vrei sa pregatesti aceasta cina deosebita.
Iata cateva retete care te vor ajuta sa pregatesti o cina de neuitat pentru partenerul sau partenera ta.
1. Pui de tara cu sos de vin si rozmarin
Ingrediente:
- 2 piepturi de pui de tara
- 200 ml vin alb sec
- 2 ramuri de rozmarin proaspat
- 2 catei de usturoi
- Sare si piper dupa gust
- Ulei de masline
Instructiuni:
- Pregatirea puiului: condimenteaza piepturile de pasare de tara cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste puiul pana devine auriu pe ambele parti.
- Sosul: dupa ce ai scos carnea din tigaie, toarna putin ulei si adauga usturoiul zdrobit si rozmarinul in tigaie. Toarna vinul alb si lasa sa fiarba la foc mic pana cand sosul se reduce la jumatate.
- Servirea: aseaza pe o farfurie puiul de tara cu sosul de vin si rozmarin peste. Alaturi pune o garnitura de cartofi noi sau legume de sezon.
2. Curcan de tara umplut cu ciuperci si ierburi
Ingrediente:
- 1 curcan de tara mic sau un pui (aprox. 1-1.5 kg)
- 200 g ciuperci, tocate marunt
- 1 ceapa mica, tocata fin
- 2 catei de usturoi, maruntiti
- 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
- Sare si piper dupa gust
- Ulei de masline
Instructiuni:
Umplutura: intr-o tigaie, caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin translucide. Adauga ciupercile si gateste pana se inmoaie. La final, adauga patrunjelul si condimenteaza cu sare si piper.
Pregatirea curcanului: umple curcanul de tara cu amestecul de ciuperci si ierburi. Coase deschizatura si unge curcanul cu ulei de masline, sare si piper.
Coacerea: gateste curcanul in cuptorul preincalzit la 180°c pentru aproximativ 1 ora si 30 de minute, sau pana cand este bine facut.
Servire: serveste cu un piure de cartof dulce si cu o salata de cruditati.
3. Salata calda cu carne de pasari de tara si vinaigrette de portocale
Ingrediente:
- 2 piepturi de pui de tara, fara piele
- Mix de salata verde (rucola, spanac, valeriana)
- 1 portocala mare
- 2 linguri de otet balsamic
- 1 lingurita de miere
- Sare si piper dupa gust
- Ulei de masline
Instructiuni:
Puiul: condimenteaza piepturile de pui de tara cu sare si piper, apoi prajeste-le intr-o tigaie cu ulei de masline pana sunt bine facute.
Vinaigrette: amesteca sucul de la o portocala, otetul balsamic, mierea, sare si piper pentru a face dressingul.
Asamblarea salatei: taie pieptul de pui in fasii si amesteca-l cu salata verde. Adauga dressingul de portocale si serveste imediat.
Aceste retete sunt foarte usor de facut. Totusi, pentru un gust memorabil, ai nevoie de ingrediente de cea mai buna calitate. Nu face compromisuri cand vine vorba de sursa carnii cu care gatesti si alege produsele de tara de la ferma Ograda Verde, unde fiecare pasare de tara este crescuta cu grija.
Cu gesturi mici, asa cum este pregatirea unei cine speciale, ii poti arata persoanei iubite cat de mult inseamna pentru tine.