Acțiune, adrenalină și mister, în luna noiembrie, la FilmCafe

Pe măsură ce vremea se răcește, avem nevoie de adrenalină la cote înalte pentru a ne încălzi, iar recomandările FilmCafe pentru noiembrie conțin cantități mari de lupte, urmăriri de mașini și vedete precum Michelle Yeoh, Tom Hanks, Vin Diesel și Max von Sydow – printre alții. 

Joi, 23 noiembrie, de la ora 20:05, FilmCafe a programat „Solomon Kane”, un film cu acțiunea plasată în Evul Mediu – secolul al XVI-lea. Căpitanul Solomon Kane (James Purefoy) este o super-eficientă mașină de ucis, care decide să prade un castel misterios din apropierea câmpului său de bătălie, undeva în Africa, înarmat până-n dinți cu pistoale, cosor și o floretă. Castelul e plin de spirite malefice, iar Kane află acolo că sufletul său e în drum spre iad. Căpitanul renunță la violență și încearcă să schimbe balanța faptelor sale. Așa ajunge să încerce s-o salveze pe Meredith din ghearele acoliților unui vrăjitor. Și decizia de a renunța la violență îi este pusă la mare încercare. Din distribuția filmului fac parte și Max von Sydow și Pete Postlethwaite.

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 20:05, Michelle Yeoh și Vin Diesel sunt capetele de afiș ale filmului „Babylon AD”, regizat de Matthieu Kassovitz. Toorop (Diesel), este veteran al tuturor războaielor care au zguduit lumea de la începutul secolului nostru și a reușit să supraviețuiască. Acum este mercenar și nu-și oferă ajutorul pe gratis. Mafia care conduce Europa de Est îi dă o misiune: s-o însoțească pe o tânără misterioasă, Aurora, din Rusia la New York, unde s-o dea pe mâinile unui ordin religios foarte puternic, pentru a produce un nou Mesia, modificat genetic. Pe drum, Toorop are revelații legate de alegerile pe care le-a făcut în viață.

Luni, 27 ianuarie, de la ora 20:00, Tom Hanks, Felicity Jones, dar și actrița româncă Ana Ularu apar în „Inferno”, un blockbuster regizat de Ron Howard – al treilea film din seria care face cronica aventurilor profesorului Robert Langdon (Hanks), adaptare a cărților de mare succes scrise de Dan Brown. În povestea de față, Langdon este din nou atras într-un mister aparent imposibil de dezlegat. Alături de Dr. Sienna Brooks (Jones), profesorul pornește într-o cursă contracronometru pentru salvarea întregii lumi de la un atentat terorist.

Marți, 28 noiembrie, de la ora 22:00, FilmCafe a programat „Omul cu pumni de fier 2”, un film cu rapperul RZA în rolul principal. Actorul, care a servit și drept co-scenarist, îl interpretează pe Thaddeus, un străin găsit rănit grav în apropierea unui sat. Minerul Li Kung și soția lui, Ah Ni, îi oferă adăpost. Însă, în timp ce Thaddeus începe să se vindece, el este prins într-un conflict între locuitorii orașului – viciosul clan Beetle, condus de maestrul Ho și terifiantul Lord Pi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *