Acțiune uimitoare, pe final de septembrie, la Filmcafe

„Lupii” și „Diamantul sângeriu” sunt două titluri provocatoare, de neratat, în ultima săptămână din septembrie, difuzate de Film Cafe, în care joacă nume sonore precum Leonardo DiCaprio și Jason Momoa.

Vârcolacii sunt o creatură magică folosită de secole în ficțiune pentru a exprima dualitatea ființei umane și instinctele brutale, animalice care se luptă cu rațiunea și logica. „Lupii” este un film de acțiune care explorează fix acest conflict interior, cu ajutorul vârcolacilor, și este difuzat luni, 26 septembrie, de la ora 20:00.

Eroul principal al filmului este Cayden Richards (Lucas Till), un adolescent care și-a trăit viața de până acum cu multă fericire și siguranță: este căpitanul echipei de fotbal a școlii, are cele mai bune note și cea mai frumoasă prietenă. Cu toate astea, norocul se poate schimba cât ai clipi, într-o singură noapte, în care părinții îi sunt omorâți cu sălbăticie.

La puțin timp după asta, Cayden constată terifiat că începe să se transforme într-un lup. El intră în panică și fuge din orașul în care și-a trăit viața, decis să afle ce i se întâmplă. Ajunge astfel într-un orășel ciudat, izolat, numit Lupine Ridge, acolo unde două clanuri de lupi sunt pe picior de război. Unul este condus de către Connor (Jason Momoa), masculul afla al haitei sălbatice, iar celălalt de un bătrân fermier, determinat să-i protejeze cu orice preț pe oamenii din Lupine Ridge.

În același timp, Cayden ajunge să se îndrăgostească de Angelina (Merritt Patterson), frumoasa parteneră promisă lui Connor, iar conflictul declanșat îi activează eroului imagini din trecut și îl fac să-și înțeleagă mai bine menirea și puterea.

Marți, 27 septembrie, de la ora 20:00, Film Cafe difuzează „Diamantul sângeriu”, lungmetraj care explorează brutalitatea de care sunt capabili unii oameni pentru bani… sau diamante. În contextul războiului civil care a aruncat Sierra Leone în haos în anii ’90, filmul spune povestea lui Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un fost mercenar din Zimbabwe, și a lui Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescar din tribul Mende.

Archer este  un bărbat torturat de originile sale, care a reușit să aibă o poziție importantă în cadrul traficului de diamante ilegale. Însă viața i se schimbă atunci când îi cunoaște pe Solomon și pe Maddy (Jennifer Connelly), iar Archer are șansa să-și răscumpere greșelile trecutului.

Și Archer și Solomon sunt africani, dar trecutul lor este cât se poate diferit. Destinul îi aruncă pe același drum în momentul în care pornesc amândoi pentru a recupera un rar diamant roz, genul de piatră prețioasă în stare să-ți transforme viața… sau să-i pună capăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *