Vitrina prăjituri dintr-o cofetărie este cea mai importantă dotare pe care o astfel de unitate o posedă, deoarece este echipamentul de afișaj și conservare pe termen scurt al diferitelor tipuri de produse dulci perisabile.
Vitrinele de cofetărie aparțin clasei de echipamente frigorifice cu temperatură pozitivă care permit crearea condițiilor necesare în condiții de maximă siguranță a prăjiturilor, torturilor și al altor dulciuri ce își pot pierde gustul inițial și forma dacă sunt expuse la o temperatură de depozitare necorespunzătoare.
Geamurile transparente permit o bună vizualizare a produselor expuse la vânzare sau pentru a fi comandate, ceea ce va conduce la creșterea numărului vânzărilor și fidelizarea clienților. Evident, cu condiția ca și produsele achiziționate să fie de cea mai bună calitate și să arate un mod atractiv.
Vitrinele reci pentru prăjituri sunt așadar prezențe cotidiene în cafenele, restaurante, cofetării și în alte locuri în care se face comerț cu produse de acest gen.
Ce vitrină de prăjituri este mai bună?
Fiecare manager de unitate HoReCa, în funcție de specificul produselor pe care le comercializează, ar trebui să aleagă stilul de vitrină de prăjituri care are caracteristicile tehnice (dar și estetice) optime pentru locația respectivă.
Iată doar câteva dintre caracteristicile de diferențiere ale acestora:
1. Modul de construcție
Vitrinele pentru prăjituri pot fi împărțite în două categorii: cele care se pot așeza direct pe podea și vitrine pentru blat.
Cele care se pot așeza direct pe sol au o suprafață mai mare de afișare, motiv pentru care înăuntru se pot așeza simultan pe rafturi o mulțime de dulciuri din sortimente diferite. Ca inconveniente putem aminti faptul că, deși au o suprafață mai mare de expunere, ele ocupă și mai mult loc în incintă, așa încât pot să fie destul de nepotrivite dacă respectiva cofetărie are niște dimensiuni extrem de reduse.
Vitrinele de cofetărie pentru blat au suprafață mică și compactă. Ele pot să fie instalate în locuri cu o concentrație maximă de clienți, inclusiv în acele locații care vând produse stradal.
2. Tipul de răcire
Atunci când vorbim de vitrine pentru prăjituri, răcirea poate să fie statică sau dinamică.
În cazul răcirii statice, temperatura din diferite zone ale compartimentului de afișaj poate să difere ușor datorită caracteristicilor de răcire.
În schimb, vitrinele cu răcire pozitivă dinamică sunt echipate cu ventilatoare ce asigură o distribuire uniformă a aerului rece în tot compartimentul de păstrare al produselor.
3. Vizibilitate și modul de iluminare
Cele mai multe dintre vitrinele de prăjituri au o vizibilitate foarte bună, atât din față, cât și din părțile laterale, datorită panourilor transparente în care sunt confecționate.
Dar pe lângă vizibilitate este necesară și o iluminare de fundal deosebit de atractivă, care să pună în evidență fiecare tip de produs.
4. Gradul de reglare al vitrinei pentru prăjituri
Atunci când ne referim la reglarea unei vitrine de cofetărie ne referim atât la modul de înălțare pe verticală, a rafturilor interioare, dar și a setărilor propriu-zise.
Dacă are picioare reglabile pentru vitrinele care se așează direct pe sol, dar și a numărului de rafturi aflate în interiorul compartimentului de afișare și conservare. Există vitrine care au rafturi aflate la distanțe egale, dar cele mai frecvente sunt acele vitrine unde rafturile pot să fie reglate în funcție de înălțimea prăjiturilor și torturilor ce se așează înăuntru.
5. Comoditatea în utilizare
Cele mai răspândite tipuri de vitrine pentru prăjituri sunt acelea care au geamurile din spate glisante, așa încât să ușureze încărcarea cu noi și noi produse pe măsură ce acestea sunt vândute.
Dacă aveți întrebări și nu știți încă ce model de vitrină prăjituri să alegeți, specialiștii de la TC Romania Crown Cool vă stau la dispoziție. Dacă îi veți contacta veți putea afla prețurile diferitelor modele, dar și să aflați detaliile care vă interesează, pentru ca în final să faceți cea mai bună alegere pentru unitatea dumneavoastră HoReCa.