Problemele de presiune a apei la domiciliu se pot prezenta în moduri diferite, toate putând fi destul de frustrante. Dacă durează foarte mult timp pentru a umple o cadă cu apă, atunci s-ar putea să fie vorba despre o problemă locală. Însă, dacă ai probleme similare și la chiuveta de la bucătărie, atunci poate fi vorba despre o cauză externă locuinței tale.
Află în continuare care sunt cele mai frecvente cauze pentru care scade presiunea apei
În mod obișnuit, problemele cu presiunea apei apar întâi la apa de la chiuvetă sau la duș, însă pot afecta și masina de spalat rufe sau centrala. Dacă presiunea apei de acasă pare scăzută, atunci primul pas este să identifici cauza care stă la baza defecțiunii.
Una dintre principalele cauze ar putea fi instalațiile sanitare corodate. Această problemă se dezvoltă de-a lungul deceniilor, astfel încât reducerea debitului de apă este foarte graduală și nu vei observa o scădere bruscă a presiunii. Nu numai că țevile pot fi înfundate cu calcar, ci pot fi blocate de coroziune, pentru că sedimentele din apă se depun în timp.
O altă cauză pentru acest tip de defecțiuni este acumularea de sedimente în supapă, care poate provoca blocaje sau probleme la instalația de apă potabilă.
Reședințele urbane și rurale care sunt conectate la o sursă de apă publică au, de regulă, două supape (robineți) esențiale.
Prima este supapa contorului de apă, care este situată chiar pe conducta principală de alimentare cu apă rece. În mod normal, nu vei utiliza această supapă, deoarece din punct de vedere tehnic aparține companiei de apă și este utilizată numai de personalul companiei de apă. Cealaltă supapă de închidere principală este situată de obicei în interiorul curții sau a blocul, lângă locul în care conducta principală de alimentare cu apă intră în imobil.
Atunci când locuința ta este alimentată cu apă dură, acest lucru ar putea restricționa fluxul de apă până când vei avea complicații semnificative. Dacă locuiești la bloc, poți să discuți cu administratorul pentru a verifica situația. Însă, dacă locuiești într-o zona rezidențială sau rurală, la casă, atunci este necesar să discuți cu furnizorul tău de apă pentru a face o constatare.
De asemenea, dacă te confrunti cu o presiune scăzută a apei doar la cadă sau la chiuveta de la bucătărie, atunci problema este una locală. În acest caz, trebuie să verifici instalația sanitară din casă. Mai exact, problemele pot fi bateria de la chiuvetă sau robinetul de apă rece.
Robineții nu sunt singurele elemente ale unei instalații de apă care se înfundă din cauza acumulării de depozite minerale din apă. Dacă robinetul de apă se poate închide și deschide cu ușurință și ai testat și bateria, atunci conducta de alimentare cu apă poate să fie plină de reziduuri. Poți încerca să cureți și să degresezi conducta.
Însă, dacă țevile de apă sunt corodate sau chiar sparte, atunci singura soluție este înlocuirea acestora. Dacă te afli în această situație și ai deja contor de apă, atunci sigur vei observa că ceasul acestuia se învârte fără să existe un consum efectiv de apă. Poți să vezi mai multe pe NicoMetalTub, unde găsești tot ce ai nevoie – de la țevi de oțel și robineți și până până la accesorii de fixare pentru țevi.
În concluzie, există problemele pe care le poți localiza, însă există și defecțiuni care afectează întreaga casă și necesită intervenție specializată.
Sursa Foto: Pexels.com