Alegerea lamei si lantului corect, esentiale pentru buna functionare a unei drujbe

Motoferastraul este unul dintre cele mai importante instrumente pe care le poti utiliza in gospodaria ta. De altfel, acesta este atat de eficient, incat se foloseste si la nivel profesional. Cu ajutorul sau, pot fi taiate chiar si cele mai dure structuri din lemn.

Potrivit specialistilor generalmotor.ro, randamentul unei drujbe depinde foarte mult de priceperea utilizatorului, dar si de calitatea pieselor din care este format angrenajul. Doua dintre cele mai importante componente sunt lama si lantul. Acestea influenteaza in mod direct capacitatea motoferastraului de a taia.

Cum sa alegi corect lama si lantul unei drujbe?

Odata achizitionat un motoferastrau, acesta poate fi utilizat la capacitate maxima. Un produs nou-nout este acela care are elemente ferite de orice urma de uzura, astfel incat vor putea sa ofere un randament excelent.

Pe parcursul utilizarii unei drujbe, fiecare folosire va lasa urme. Uzura acumulata va afecta capacitatea uneltei de a oferi acelasi randament ca la inceput, astfel ca sunt necesare lucrari de mentenanta sau inlocuiri ale unor componente.

In cazul lamei, nu sunt foarte multe masuri pe care le poti lua, atunci cand aceasta s-a defectat. Tot ce poti face este sa o inlocuiesti cu o lama noua. Este foarte important sa alegi o lama de calitate, produsa din materiale dure, care nu ii vor permite sa se deformeze pe parcursul utilizarilor.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca alegi un model de lama compatibil cu motoferastraul pe care il detii. Afla caracteristicile tehnice ale lamei din dotarea motoferastraului tau si alege una similara, pentru ca ea sa se potriveasca cu echipamentul tau.


In privinta lantului, lucrurile sunt mai nuantate. Acesta poate sa se defecteze ca urmare a uzurii, deoarece este componenta care intra in contact direct cu lemnul. Fie ca folosesti drujbe pentru a taia sau a toaleta copacii, arbustii sau alte elemente de vegetatie din gradina ta, ori pentru a pregati lemnele pentru iarna, lantul este cea mai expusa piesa.

Tocirea sa va face taierea sa fie mult mai greoaie sau chiar imposibila. Vestea buna este ca poti sa asculti lantul si il poti unge, pentru a-l face sa fie mai eficient. Insa aceste lucrari de mentenanta sunt eficiente doar pana la un punct, deoarece atunci cand lantul si-a terminat deja durata de viata, el va trebui sa fie schimbat.

La fel ca in cazul lamei, lantul trebuie ales pe criterii de compatibilitate si de eficienta. Este important sa alegi un model potrivit pentru motoferastraul pe care il detii, in conformitate cu indicatiile producatorului. Totodata, trebuie sa te asiguri ca lantul este de calitate, rezistent si eficient.

Un bun reper de care poti tine cont, pentru a avea siguranta ca faci alegerea corecta, este locul din care cumperi piesele pentru motoferastrau. Este important sa alegi un distribuitor specializat, care sa iti ofere si toate informatiile tehnice de care ai nevoie.

Acceseaza chiar acum GeneralMotor.ro si descopera cele mai performante si rezistente modele de lant si lama pentru drujbe. Aceste componente iti vor permite sa te bucuri la maximum de randamentul pe care il poate oferi motoferastraul tau.

Alege-le pe cele compatibile cu modelul de echipament pe care il detii, asigura-te ca sunt montate corect si ai garantia ca randamentul va fi unul la un nivel cat mai ridicat, termen indelungat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *