Emisiunile de tip cooking show au devenit foarte populare in ultimii ani atat in Romania, cat si in celelalte colturi ale lumii, oferind tuturor prilejul perfect pentru a incerca acasa retete noi.
Daca si tie iti place sa gatesti si urmaresti acest tip de emisiuni, stii deja ca marii bucatari adopta frecvent varianta “fusion”, adica combinarea a doua sau mai multe stiluri de gatit. O astfel de reteta iti vom prezenta si noi in acest articol: piept de pui umplut cu salam Victoria, brand Moldova in Bucate, de la Vascar si mozarella in sos de rosii.
Vascar este unul dintre cei mai mari producatori de conserve, mezeluri, preparate din carne, semipreparate si carne fresh din tara. Compania cu sediul in Vaslui are peste 400 de angajati, fabrica proprie de procesare si 21 de magazine proprii. Vlad Ciuburciu este director general.
“Preparatele noastre sunt menite sa iti aminteasca de cele mai frumoase experiente culinare pe care le-ai trait alaturi de cei dragi. Cu o experienta de peste 37 de ani, Vascar proceseaza si comercializeaza preparate ce au la baza retete autentice sigust specific romanesc, obtinute din ingrediente de calitate si condimente naturale”, spune Directorul General, Vlad Ciuburciu.
Reteta de piept de pui umplut cu salam Victoria si mozarella, in sos de rosii
Indragitul bucatar Horia Virlan colaboreaza de multa vreme cu Vascar si a creat pentru aceasta companie multe retete delicioase care imbina bucataria romaneasca cu cea internationala. Iata un exemplu de preparat in care gustul romanesc si cel frantuzesc se impletesc armonios, rasfatandu-ti papilele gustative:
Ingrediente (4 portii):
– 4 fileuri din piept de pui (100-150 g per file);
– 160 g salam Victoria, brand Moldova in Bucate, de la Vascar;
– 500 g rosii cuburi in bulion;
– 2 cepe mici;
– 2-3 catei de usturoi;
– 2 linguri de patrunjel verde tocat;
– 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui;
– 300 g branza mozzarella razuita;
– sare;
– piper.
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a prepara aceasta reteta este sa toci ceapa si usturoiul marunt. Apoi, soteaza-le in ulei cald, adauga rosiile cu sare, fierbe sosul timp de 5-6 minute si presara patrunjelul. Atunci cand cuptorul s-a incins la 170 de grade Celsius, unge o tava de dimensiuni mari cu sos de rosii, peste care trebuie sa adaugi fileurile din piept de pui asezonate cu sare si piper.
De asemenea, nu uita sa pui peste fiecare bucata de pui cateva feliute de salam Victoria. Presara mozzarella peste ele si ruleaza feliile de carne, iar apoi prinde-le cu scobitori. Acopera aceste rulouri cu sosul de rosii ramas si baga tava la cuptor pentru 45 de minute. Dupa 20-25 de minute, adauga deasupra mozzarella care a ramas. Pentru ca experienta culinara sa fie desavarsita, chef Horia Virlan recomanda servirea acestui preparat cu o garnitura de orez.
„Pentru noi, clientii sunt intotdeauna pe primul loc. Tocmai de aceea, facem eforturi pentru a le oferi mese gustoase si experiente unice, respectandu-le alegerile si exigentele si propunandu-ne sa ne ridicam in fiecare zi la nivelul pe care si-l doresc”, adauga Ciuburciu (Vascar).