Cu ajutorul unui specialist poti trece prin procesul lichidarii judiciare mult mai usor, de aceea, cabinetul de insolventa Mihaela Monea ofera atat consultanta juridica, dar si solutia ideala in acest caz. Fiind un cabinet ce se ocupa specific cu acest domeniu, experienta lor este incontestabila, iar satisfactia clientilor cu care au colaborat spune multe. Este o firma de top din aceasta nisa, iar juristii specializati in lichidare devin echipa pe care te poti baza cand trebuie sa confrunti creditorii.
Ce trebuie sa stii despre lichidarea juridica
Acest cabinet ce se ocupa cu lichidare asociatii si fundatii, urmareste maximizarea financiara recuperata din vanzarea bunurilor unei societati ce se afla in lichidare si din recuperarea creantelor acesteia. Lichidarea juridica reprezinta procedura ce se aplica in cazul in care o societate comerciala nu mai are posibilitatea de a realiza plati catre creditori. Pentru reducerea pierderilor si conservarea eventualelor active, se poate recurge la conducerea si continuarea activitatii cu ajutorul unui administrator judiciar.
Falimentul sau lichidarea judiciara inseamna o masura juridica speciala. Procedura este prin natura ei de un caracter colectiv, unitar, concursual si egalitar. Scopul este de a executa bunurile debitorului aflat in insolventa comerciala, pentru a putea satisface creditorii. Trebuie indeplinite 3 conditii:
- Debitorul sa fie comerciant persoana fizica sau societate comerciala
- Debitorul trebuie sa se afle in imposibilitatea de a mai face plati catre creditori
- Aceasta conditie este de ordin procedural si se refera la existenta hotararii judecatoresti ce a pronuntat falimentul
Procedura lichidarii judiciare
Declararea falimentului se face in 3 situatii si anume de catre debitorul comerciant, de toti creditorii sau unul dintre ei, din oficiu. Administratorii sau directorii societatii comerciale au obligatia de a sesiza tribunalul comercial intr-un termen de 15 zile ca vor inceta platile. Daca nu iti doresti sa te ocupi tu de depunerea documentelor contabile, echipa Cabinet Lichidator se poate ocupa si de acest aspect.
Pentru ca unui debitor comerciant sa ii fie acordat falimentul, trebuie depuse la tribunal bilantul contabil, contul de profit si pierderile, tabloul cheltuielilor personale si registrele comerciale. In cazul in care incetarea platilor este cunoscuta, adica societatea sau persoana fizica in cauza au ajuns in aceasta situatie datorita unor fapte frauduloase, falimentul poate fi declansat de tribunalul comercial.
Apeleaza la Cabinet Lichidator Mihaela Monea daca te confrunti cu lichidarea judiciara. Aceasta echipa este dedicata, profesionista, mereu inclinata inspre a aduce clientilor solutia ideala in fiecare caz.
Contact:
0770 417 373