Cât de eficiente sunt dietele de slăbit?

Îți dorești să câștigi lupta cu kilogramele în plus o dată pentru totdeauna? Ei bine, nu ești singurul. Acumularea de țesut adipos este una dintre cele mai comune probleme cu care se confruntă majoritatea persoanelor care lucrează la birou. Atât sedentarismul, cât și gustările nesănătoase sunt cauzele fundamentale care ne aduc față în față cu o stimă de sine scăzută și cu probleme de sănătate adiționale.

Cei care nu au timp la dispoziție să îl petreacă în sălile de antrenamente pot opta pentru ședințe online cu instructori, în așa fel încât să facă exerciții la ei acasă. În același timp, există și diete de slăbit cu ajutorul cărora poți obține forma ideală a corpului. Însă toate aceste lucruri necesită timp, motiv pentru care un regim cu promisiuni de slăbire rapidă s-ar putea să nu ofere întocmai obiectivele scontate.

Băuturile dietetice nu te ajută pe termen lung

Dacă ți-ai propus să slăbești într-un mod sănătos și sustenabil, este timpul să renunți la băuturile dietetice. Potrivit cercetărilor derulate de Universitatea din Texas, acestea te ajută să acumulezi grăsimi în proporție de 70%, dacă sunt consumate pe termen lung. Cauza principală este dată de îndulcitorii folosiți. În schimb, poți apela la un consum ridicat de apă sau la un consum destul de rar al băuturilor normale.

Majoritatea dietelor se bazează pe înfometare

Cu siguranță că în căutările tale ai dat inclusiv peste diete pentru slabit burta. Multe dintre acestea promit să îți ofere trupul perfect, în timp record. În realitate, aceste diete se bazează pe înfometare. Chiar dacă în primele zile corpul nostru poate face față cu brio acestor provocări, pe termen lung îți va cere din ce în ce mai multe alimente. Astfel, la jumătatea sau la finalul dietei te vei trezi cu o greutate superioară celei de la care ai plecat, întocmai datorită faptului că organismul are nevoie de un proces treptat de slăbire – și nu de înfometare.

Rezultatele dietelor cu fructe sau a celor cu legume sunt deseori o iluzie

În ciuda faptului că pare a fi o alegere extrem de sănătoasă, o dietă pe bază de fructe (sau una pe bază de legume) impune câteva riscuri de sănătate. Specialiștii în domeniu ne recomandă consumul de fructe și cel de legume, însă hrănirea organismului cu alimente dintr-o singură categorie nu te va ajuta să slăbești. Chiar dacă vei observa o pierdere în greutate, aceasta nu va fi una obținută în mod sănătos. În timp ce consumi doar fructe sau doar legume, nu îi dai posibilitatea organismului tău să se bucure și de alți nutrienți necesari. De aceea, este de așteptat să te trezești cu deficiențe reale, cauzate de lipsa unui meniu zilnic diversificat.

Toate aceste lucruri pot conduce la varii probleme de sănătate. Pe lângă apariția anemiei și a sentimentul că suntem constant obosiți, putem avea de-a face și o imunitate scăzută. Acest lucru se va simți în perioadele mai reci, atunci când gripele și virozele vor apărea.

Abordarea unei diete eficiente trebuie să se facă în colaborare cu un specialist. Alimentația este cea care contribuie în proporție de 80% la un organism puternic, sănătos și la un aspect de invidiat. Însă aceasta trebuie calculată în mod ideal, în raport cu recomandările profesioniștilor. Corpul nostru nu are nevoie să îi blocăm accesul la anumite alimente, ci mai degrabă să reducem consumul acestora – și să îl echilibrăm cu integrarea altor ingrediente, din care să ne extragem toți nutrienții și toate vitaminele necesare. Astfel, ne vom putea bucura de o dietă sănătoasă, eficientă și de un corp pregătit să facă față cu brio oricăror provocări.

Secretul unei siluete de invidiat stă în noi și în alimentația noastră!

Rainz Academy vă  pune la dispoziție sistemul Rainz Protocol. Acesta include nu doar antrenamente perfect adaptate pentru fiecare client, ci și diete personalizate. În plus, monitorizăm dieta și antrenamentele, astfel încât rezultatele obținute să  fie cele dorite. Contactați-ne chiar acum și putem începe procesul de transformare corporala imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *