Cât rezistă trandafirii criogenati?

Tendințele trandafirilor criogenati au luat proporții în materie de decorațiuni și aranjamente speciale reprezentând chiar idei creative de cadouri spectaculare și inedite.

Rezistența acestora, dar în același timp fragilitatea și naturalețea lor fac ca aceștia să fie la mare căutare deoarece întrunesc calitățile necesare pentru a impresiona, încânta și uimi pe cei care-i  primesc.

Procesul de conservare sau de criogenare a trandafirilor crește șansa să-i putem admira până la 25 de  ani dacă se respectă câteva mici reguli simple:

-evitarea presării petalelor

-protejarea de lumina directă a soarelui

-nu necesită udare trandafirii criogenati

-evitarea umezelii

-îndepărtarea praful periodic cu o lavetă delicată

Ce sunt trandafirii criogenati?

Florile au devenit cele mai la îndemână simboluri ale frumosului, ele vorbesc de la sine și pot face cât o mie de cuvinte uneori. 

Trandafirul este asociat cu dragostea, admirația și aprecierea de aceea utilizarea lui este indispensabilă când vine vorba de aranjamente speciale și unice care spun povești emoționante.

Datorită frumuseții lor rapitoare trandafirii pot transforma visele în realitate, motiv pentru care s-a dorit prelungirea vie a vieții lor prin criogenare.

Criogenia este de fapt știința și arta de a produce frigul iar utilizarea ei cuprinde o arie vastă de domenii cum ar fi: medicina, biologia, metalurgia, electronică, microelectronică, electrotehnică, industria transporturilor, alimentație și iată că și în industria florilor.

Numiți și trandafiri nemuritori, acești trandafiri sunt culeși în momentul optim de înflorire, apoi sunt supuși unui proces complex de criogenizare care le conferă același statut ca și a trandafirilor naturali adică: naturalețe, eleganță, rafinament, sobrietate dar cel mai important: rezistență vie.

Trandafirii criogenati sunt ca și bijuteriile de mare  preț, experții floristi știu să îi pună în valoare și să creeze adevărat opere de artă care uimesc prin spectaculozitate.

Modul de obținere a trandafirilor nemuritori

Pentru criogenare este necesară o aparatură inovativă, specială și complexă care acționează pe bază de vid.

Trandafirii culeși în perioada ideală de înflorire sunt supuși în primă fază unui proces de înghețare cu temperaturi între -30 și -55 de grade pe durata a 24 de ore.

Faza următoare este aceea de extragere a umidității din flori ca mai apoi să fie crescută temperatura treptat o perioadă de 3 sau 4 săptămâni zilnic.

Ca și consecință se obțin trandafiri cu formă, aspect și culoare identică  celor naturali dar cu o rezistență între 3 și 25 ani.

Câte tipuri de plante criogenate sunt? 

Florile criogenate sunt 100% naturale iar procesul de criogenizare le ajută să-și pastreze aspectul natural și să pară minuni vii.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație își pot păstra aspectul si rezistenta tot mai multe plante care sunt utilizate în crearea de decorațiuni sau de aranjamente florale care transmit povesti peste ani.

Avem oportunitatea de a aduce natura la noi în locuințe: licheni, bujori, crizanteme, orhidee, eucalipt, ferigă, floarea de orez, floarea soarelui, gardenia, iedera, lavanda, papyrus, trestie, zambile și tot felul de frunze ale copacilor sunt folosite la crearea diverselor decoruri interesante și cadouri originale și unice.

Plantele astfel criogenate au ca și avantaj faptul că oferă prosperitatea plantelor naturale , nu necesită udare, nu au nevoie de lumină, volumul rămâne același deci rezistă mulți ani.

Cât rezistă în medie?

Trandafirii criogenati sunt flori care fascinează și rezistă indiferent de anotimp iar frumusețea lor imperială o putem păstra veșnic..

Cu foarte puțin efort un aranjament primit la nuntă  păstrează vie amintirea acelor clipe excepționale până la nunta de argint. 

Căldura și umezeala nu sunt prietene ale acestor trandafiri nemuritori de aceea ideală este poziționarea acestora în spații aerisite unde razele soarelui șă nu pătrundă direct.

Praful care inevitabil se poate depune pe aceste minunății poate fi îndepărtat cu ușurință aplicând o lavetă moale și uscată. 

Respectarea condițiilor de păstrare fac ca durata de viață garantată să fie de la  3 până la 25 de ani.

De ce prețul acestor trandafiri este mai ridicat?

Prețul acestor trandafirilor este dat de rezistența lor în timp și de tratamentele speciale la care au fost supuși. 

Dar prețul nu este un impediment atunci când vine vorba de calitate, rezistență, unicitate, naturalețe și spectaculozitate. 

Având în vedere că aceste flori nemuritoare fac parte din categoria de lux prețul se justifică.

Trandafiri nemuritori simbolizează dragostea, recunoștința și aprecierea, un mod unic de a-i arăta toate acestea fără cuvinte.

O florărie din România dăruiește fericire prin aranjamente surprinzătoare care vorbesc limba dragostei și a iubirii https://fleursdeprestiges.ro  

Specialiștii floriști știu cum trebuie celebrate momentele speciale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *