Cauti cea mai buna conserva de caina? Descopera cum sa o alegi!

Hrana umeda este, in general, preferata de catre caini intrucat este gustoasa si mult mai hidratanta decat cea uscata.

Daca vrei sa investesti intr-o conserva caine de calitate, trebuie sa stii, insa, care sunt cele mai importante lucruri pe care sa le iei in considerare. Pe piata exista foarte multe produse de acest tip, insa numai documentandu-te poti afla cum sa iei decizia corecta!

Conserva caine, in functie de ingrediente

Primul lucru care conteaza in privinta hranei umede pentru caini este referitor la ingredientele folosite pentru obtinerea acesteia. Asigura-te ca optezi pentru o conserva care are in componenta sa minimum 70-75% carne de pui sau de vita, pentru ca astfel prietenul tau de companie isi va putea lua din ea toti nutrientii necesari pentru o buna dezvoltare. In acelasi timp, producatorii mai folosesc si legume, dar si cereale pentru a realiza hrana umeda, intrucat acestea sunt elemente de care animalele au nevoie.

Din ce rasa face parte cainele tau?

Un alt aspect important, care conteaza in privinta alegerii conservei potrivite este referitor la rasa din care face parte cainele tau. De exemplu, Husky nu au aceleasi nevoie precum Labradorii sau cainii lupi, motiv pentru care este bine sa te sfatuiesti cu medicul veterinar in privinta mancarii umede in care sa investesti. Citeste despre rasa din care este prietenul tau, pentru a descoperi care ii sunt nevoile si cum ar fi cel mai bine sa-i alegi conserva.

Varsta

La fel ca si boabele uscate, conservele sunt realizate pentru diferite grupe de varsta. Daca pana la 2 luni, cainii sunt considerati a fi pui, intre 2 si 12 luni trec in categoria juniorilor, iar mai apoi, intre 1 an si 10 ani sunt adulti. Cat despre animalele care au mai mult de 10 ani, ele sunt considerate ca facand parte din grupa seniorilor. In general, conservele pot fi folosite mai mult pentru pui si pentru seniori, dar si pentru ceilalti caini, insa in cantitati mai mici. Avand o consistenta mai moale, hrana umeda este usor de ingerat de catre puii care nu au inca dantura dezvoltata, dar si de catre seniorii ai caror dinti nu mai sunt la fel de puternici ca odinioara.

Gramaj

Pe lista elementelor de care e bine sa tii cont se numara si faptul ca hrana umeda este disponibila in conserve de diferite gramaje. Atunci cand investesti in conserve mono-portie, iti va fi usor sa le oferi prietenului tau necuvantator, insa cand alegi conserve mai mari, trebuie sa ai grija ca acestea sa se termine in maximum 24 de ore de la deschidere: dupa acest interval de timp, nu vor mai avea acelasi gust si nici aceleasi proprietati.

Conserve gastrointestinale – ce sunt si cand sunt recomandate?

Daca, la un moment dat, cainele tau nu mai are pofta de mancare si nici chef de joaca, mergi cu el la medic. Nu este exclus sa fi mancat o planta care sa-i dauneze, iar in acest caz este recomandat sa ii oferi mancare gastrointestinala, care sa ii ajute tranzitul intestinal. In acest sens, ai mai multe variante la dispozitie.

Fie ca esti in cautarea unor conserve caini clasice, cu care sa-ti rasfeti prietenul de companie, fie ca ai nevoie de conserve gastrointestinale sau hrana uscata pisici, pe toate le poti comanda foarte usor direct de pe Internet. De exemplu, NovaFood.ro iti sta la dispozitie. Aici gasesti inclusiv hrana uscata de calitate, dar si alte produse de top, care iti ajuta patrupedul sa se dezvolte frumos!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0724239215

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *