Cea mai apreciata reteta de shaorma cu piept de pui facuta in casa

Preparatul turcesc cu foarte multe calorii, shaorma, este extrem de apreciat si in tara noastra. O shaorma buna poate sa reprezinte intotdeauna un pranz gustos, o cina satioasa sau o pauza de masa placuta, la birou.

O excelenta reteta piept de pui de preparare a shaormei este usor de facut, nu necesita multe ingrediente si nici un timp mare de preparare. Shaorma cu piept de pui are mai putine calorii si este cat se poate de naturala si de sanatoasa, in comparatie cu variantele din comert.

De ce sa prepari shaorma in casa?

Shaorma este un preparat excelent pentru orice anotimp, pentru toate categoriile de varsta, cu conditia sa aiba ingrediente naturale. Gospodinele au inceput sa prepare shaorma in casa cu piept de pui La Provincia, deoarece este mult mai gustoasa, mai hranitoare si mai sanatoasa decat cea cumparata de la restaurant. In plus, nimeni din familie nu risca sa faca intoxicatie alimentara, pentru ca ingredientele sunt proaspete si atent alese.

Ce ingrediente sunt necesare pentru o delicioasa shaorma de pui preparata in casa?

Pentru a prepara shaorma din piept de pui in casa, este nevoie de un piept de pui La Provincia, doua cepe verzi, zeama de la jumatate de lamaie, cativa catei de usturoi, doua rosii, jumatate de cana de iaurt natural gras, lipii, precum si condimentele: sare, piper, chimen, coriandru, frunze de menta proaspete si turmeric, alaturi de o lingurita de ulei de masline.

Cum se prepara shaorma din piept de pui?

Pieptul de pui dezosat fara piele La Provincia se taie in fasii si se lasa la marinat intr-un amestec format din cateii de usturoi, putin iaurt, o lingura de zeama de lamaie si condimentele mentionate.

Bolul se acopera cu o farfurie sau cu folie alimentara si se lasa la marinat la frigider timp de cateva ore. Intre timp, gospodinele trebuie sa preincalzeasca cuptorul, sa acopere tava cu o foaie de copt si sa o stropeasca cu lingurita de ulei de masline.

Se sterg fasiile din piept de pui cu un prosop de hartie si se lasa la cuptor jumatate de ora. Dupa ce se raceste, pieptul de pui se asaza pe lipii in mod egal. Separat, se toaca frunzele de menta si ceapa verde, precum si un catel de usturoi.

Aceste verdeturi tocate se amesteca in iaurtul ramas, cu zema de lamaie, cu rosia, usturoiul si putina sare. Peste pieptul de pui de pe lipii se adauga sosul astfel preparat si se ruleaza. Aceasta varianta de shaorma din piept de pui cu putine calorii se consuma proaspata.

Cateva trucuri pentru a prepara cea mai buna shaorma din piept de pui cu putine calorii

Daca toti pasii retetei sunt respectati, cu siguranta ca preparatul va fi apreciat chiar si de cei mai mofturosi invitati. Pentru aceasta reteta, specialistii recomanda un iaurt natural, gras, fara arome, si piept de pui proaspat La Provincia.

Dupa gust, se pot adauga castraveti proaspeti sau murati tocati marunt, dar si frunze de spanac proaspat, frunze de patrunjel si de coriandru. La Provincia sustine preparatele sanatoase si nu foarte generoase in calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *