Cele mai bune supe cremă: 8 supe pe care trebuie să le încerci

Supa cremă este una dintre cele mai simple și gustoase mâncăruri. Acest deliciu poate fi pregătit într-o mulțime de variante încât este aproape imposibil să nu găsești una pe placul tău. În sezonul rece preparatul este ideal pentru a-i oferi organismului căldură și necesarul de vitamine, iar în anotimpul cald sunt indicate supele cremă ce pot fi servite reci. Practic, este vorba despre o mâncare ce poate satisface orice dorințe, indiferent de ingredientele pe care le conține sau vremea de afară. Aportul caloric scăzut, delicatețea și aroma deosebită a preparatului a făcut ca supele cremă să fie introduse și în meniurile marilor restaurante, ceea ce înseamnă că te poți bucura de un astfel de produs și printr-o comandă cu livrare rapidă. Dacă nu știi ce variante ți-ar putea satisface papilele gustative, iată câteva dintre cele mai gustoase supe cremă:

1. Supă cremă de linte

Lintea este deosebit de sănătoasă și hrănitoare și se potrivește de minune într-o supă cremă. Se prepară foarte ușor, din linte roșie sau verde, puțin usturoi, morcov și ulei de măsline. Ingredientele se omogenizează cu ajutorul unui blender, după care supa se asezonează cu sare și piper. Pentru un gust desăvârșit, poți servi supa cremă de linte cu un strop de zeamă de lămâie, pătrunjel proaspăt și fulgi de ardei iute.

2. Supă cremă de roșii

Acest preparat este extrem de popular și poate fi savurat indiferent de sezon. Foarte gustoasă și sățioasă, supa cremă de roșii oferă și beneficii pentru sănătate. Roșiile sunt bogate în fibre, au un conținut ridicat de apă, ajută la stimularea circulației sângelui, îmbunătățirea digestiei, detoxificarea organismului și previn îmbătrânirea prematură.

3. Supa cremă de cartofi copți

Foarte gustoși și ideali pentru a fi pregătiți într-o gamă variată de mâncăruri, cartofii nu au cum să lipsească din compoziția unei supe creme. Pentru a obține un preparat cu adevărat delicios, cartofii se coc în coajă, după care se pun la fiert. Se amestecă cu unt, ceapă călită, smântână și supă de legume, iar mâncarea rezultată la final se servește cu brânză maturată pe deasupra ori smântână.

4. Supă cremă de dovleac

Vedeta toamnei, dovleacul, este un ingredient perfect pentru supa cremă, mai ales dacă este combinat cu morcovi, usturoi, ierburi aromatice și smântână. Acesta este deosebit de bogat în vitamina A, potasiu și antioxidanți, nutrienți pe care îi păstrează dacă este pregătit prin fierbere.

5. Supă cremă de mazăre

Un preparat făcut de regulă vara și toamna, supa cremă de mazăre se numără printre mâncărurile cărora nu le poți rezista. Mazărea este o legumă dulce pe care oamenii o consumă de peste 5.000 de ani întrucât este o sursă perfectă de proteine, fibre, vitamine, antioxidanți și flavonoide. Supa cremă de mazăre este potrivită chiar și pentru persoanele care sunt la dietă deoarece are foarte puține calorii și este săracă în grăsimi.

6. Supă cremă de conopidă

În general, conopida este o legumă pe care mulți dintre noi o consumă în special murată. Însă, dacă alegi să o folosești pentru o supă cremă, în combinație cu puțin unt, ceapă, lapte, pătrunjel și nucșoară, vei avea surpriza de a descoperi o mâncare mătăsoasă și extrem de delicată. Gustul ușor dulceag al preparatului și aroma îmbietoare te vor face să savurezi fiecare lingură.

7. Supă cremă de țelină

Putem spune cu certitudine că țelina este una dintre legumele care nu iese aproape niciodată în evidență în nici un preparat. O adăugăm cel mai des în supe, orez și salată de crudități, însă trebuie să știi că și ea are potențialul de a străluci în farfurie. Iar supa cremă de țelină este una dintre mâncărurile prin care o poți transforma în vedeta mesei.

8. Supa cremă de praz

Dacă te numeri printre cei care apreciază supele dulci, atunci optează pentru un preparat pe bază de praz. Rezultatul va fi unul inedit, cu o culoare spectaculoasă și o textură deosebit de fină. Supa cremă de praz se combină cel mai des cu semințe, crutoane și brânză gorgonzola.

Lista supelor cremă este nesfârșită. Aceste delicatese pot fi obținute dintr-o mulțime de combinații deosebite de fructe și legume și reprezintă o opțiune excelentă atunci când nu ai timp să gătești ceva mai complicat sau pur și simplu vrei să servești mâncăruri mai ușoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *