Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul cu un erbicid

Lucrezi in agricultura si vrei sa folosesti cele mai moderne solutii de intretinere a culturilor tale? Incearca sa folosesti erbicid Stomp, iar astfel vei elimina eficient buruienile perene, dar si pe cele anuale!

Este vorba despre o metoda usor de folosit, dar datorita careia vei scuti extrem de mult cand vine vorba despre pregatirea terenului atunci cand vrei sa obtii recolte bogate.

Erbicid Stomp – ce este?

Stomp este unul dintre cele mai bune erbicide de pe piata, fiind realizat pe baza de pendimetalin. Aplicat la nivelul solului, acest produs te ajuta sa combati buruienile monocotiledonate anuale, dar si anumite tipurii de dicotiledonate anuale. Este vorba despre un erbicid care inhiba diviziuna celulei si alungirea acesteia in meristemul radacinilor. Ulterior, dezvoltarea buruienilor este stopata direct, intrucat substanta se absoarbe prin varfuril de crestere. Plantele daunatoare culturilor tale mor dupa germinare ori dup ace rasar.

Cand este indicat sa aplici tratamentul cu erbicid?

In ceea ce priveste momentul oportun pentru aplicarea erbicidului, trebuie sa stii ca ai 2 variante la dispozitie: preemergent (inainte de cultivare) sau postemergent, adica dupa recoltare. De exemplu, daca vrei sa plantezi rasaduri, ideal este aplici erbicidul cu 1 – 3 zile inainte de transplantare.

In cazul in care vrei sa pregatesti de toamna terenul pentru urmatoarea cultura, atunci poti sa aplici erbicidul dupa recoltare. Astfel, inhibi dezvoltarea buruienilor din timp, iar primavara nu trebuie decat sa faci lucrarile standard de ingrijire a solului.

Tipuri de erbicide

In functie de modul in care actioneaza, erbicidele sunt impartite in 2 categorii principale:

  • selective – actioneaza doar asupra anumitor tipuri de plante, iar rezultatele sunt vizibile imediat;
  • totale – au puterea de a stopa cresterea tuturor plantelor pe care sunt aplicate. Asadar, daca terenul de care dispui este impanzit de buruieni, nu ezita sa folosesti astfel de solutii.

Cu ce anume poti sa aplici erbicidul?

Pentru a aplica tratamentul cu erbicid, poti sa folosesti vermurelul sau pompa de mana, in functie de cat de mare este terenul de care dispui. Vermurelul este mult mai usor de folosit, intrucat il poti pune in spate, iar cu ajutorul pompei pulverizezi solutia peste plantele pe care vrei sa le elimini. In acelasi timp, vermurelul are o capacitate mai mare decat pompa de mana.

Citeste eticheta!

Substantele erbicidale sunt extrem de puternice si concentrate, motiv pentru care trebuie sa le diluezi cu apa. Pentru a descoperi care este paritatea de apa/erbicid, trebuie sa citesti intotdeauna eticheta produsului pe care il cumperi. Astfel, te asiguri ca obtii rezultatele dorite, fara sa-ti afectezi cultura.

In cat timp incepi sa vezi rezultate?

Imediat dupa aplicarea erbicidului, acesta este absorbit prin frunze si transportat pana la rizomi si radacini. Rezultatele incep sa apara dupa doar cateva zile, atunci cand frunzele buruienilor se ingalbenesc treptat. Mai apoi, ele mor complet si le poti scoate din pamant sau le poti lasa asa, intrucat se descompun in mod natural.

In functie de culturile de care te ocupi, poti sa investesti in erbicide legume sau erbicide speciale pentru culturile de grau, orz sau floarea soarelui. Este suficient sa verifici categoria din care face parte produsul de care esti interesat, pentru a face investitia potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *