Competitii virtuale care se desfasoara dincolo de ecran

Jocurile virtuale sunt evaluate negativ, in general, dar lumea exagereaza. Sunt jocuri si jocuri si cine se joaca nu pierde timpul, ci se dezvolta.

Sunt jocuri de inteligenta, de creativitate si de responsabilitate. Toate presupun intrarea intr-un sistem (socializare) si respectarea unor reguli. Fiecare om a jucat cel putin o data un joc virtual: a construit o casa, a crescut un sarpe, a condus submarine sau avioane fara sa le loveasca de epave si a condus cu mana forte o ferma, avand grija: sa hraneasca oile si vacile, sa adune rosiile, ceapa si morcovii, sa ude plantele imbobocite pana infloresc.

Exista si competitii virtuale care ofera satisfactii maxime participantilor.

Nu este vorba de stat in fata unui ecran si de butonat, ci competitia se desfasoara jumatate in lumea reala, iar jumatate in mediul online.

Deja site-ul Maratonvirtual a inceput sa intereseze. Inscrierea, primirea numarului de concurs, primirea rezultatelor si centralizarea lor ca si premierea se desfasoara online pentru siguranta tuturor. Nu ar fi sub nicio forma benefic pentru nimeni sa se organizeze o gala de premiere.

In general, la premiere vine multa lume, asista toti participantii, mai ales ca medalii si certificate se dau tuturor.

In mod sigur ca ar fi coada si la inscriere si multi ar renunta sa mai participe, daca nu ar putea sa se inscrie de acasa cu usurinta!

Lumea doreste ca timpul liber sa il petreaca alaturi de familie, sa investeasca in propria dezvoltare, sa se distreze.

De ce este benefica participarea la aceste curse virtuale?

Pentru ca alergarea se face in mod real. Nu este vorba de apasat pe niste taste ca sportivul sa ia viteza, sa se deplaseze la stanga sau la dreapta sau sa sara peste obstacole! Fiecare concurent alearga in mod real si inregisteaza rezultatul, fiindca i se cer dovezi pentru stabilirea locului din clasament.

Nimeni nu se poate sustrage miscarii si acesta este un castig, fiindca lumea are nevoie de sport.

In perioada de desfasurare a competitiei, concurentii alearga in toate colturile lumii, unindu-se prin dorinta lor de a fi sanatosi si de a demonstra ca isi pot depasi limitele.

Se alearga in cinstea frumusetii, a onestitatii, a iernii si a primaverii, a martisorului si a intregului pamant, important este ca lumea sa alerge!

O ora daca se ridica o persoana din fata televizorului, din fata laptopului sau a telefonului inseamna un castig. Ochii obosesc, organismul are nevoie de miscare, coloana da si ea semne de oboseala, fiindca oamenii nu stau tot timpul pe scaun in pozitia corecta.

Oamenii alearga pentru a-si evalua performantele cu onestitate. Dintre sute de participanti, vor vedea in mod obiectiv unde se claseaza fiecare.

Nu ar avea farmec sa alerge cineva de unul singur, fiindca si-ar aduce aminte si zicatoarea care spune ca se poate sa alerge cineva singur si sa iasa pe locul doi.

Competitia motiveaza si participantii incearca sa obtina cel mai bun timp ca sa fie fruntasi in clasament.

La aceste curse toti participantii au de castigat, fiindca marile castiguri sunt participarea si finalizarea competitiei.

Pentru participantii perseverenti, organizatorii au si premii: medalii si certificate simbolice care sunt frumoase. Omul modern are nevoie de trofee si ca sa le completeze isi poate comanda si tricoul cursei respective care este din cea mai buna tesatura, iar durata de viata a imprimeului este similara cu cea a materialului.

Romanii trebuie sa fie fericiti ca exista astfel de organizatori inimosi in tara lor, pentru ca alergatul reprezinta o cura de sanatate care nu costa nimic si care nu este sub nicio forma traumatizanta. Dimpotriva, alergatul prin parc, pe dealuri, in mijlocul naturii este spectaculos oricand.

Chiar si cand afara este un ger cumplit, omul este motivat sa alerge cat poate de repede, sa intre iute la caldura si sa poata bea un ceai cald sau o ceasca de cafea calda.

In rest, este frumos sa alerge cineva cand pomii sunt infloriti si in fata sa vin valuri de petale albe sau roz si atmosfera este de basm. La fel de frumos este cand alearga cineva prin ploaie si fiindca stropii de apa lovesc nemilos, doreste sa parcurga distanta si sa intre cat mai repede la adapost.

E un spectacol de vis sa alerge cineva cand teii sunt infloriti sau trandafirii raspandesc un parfum fascinant.

Romanilor li se ofera multe pretexte sa alerge, important este sa isi doreasca sa investeasca putin in sanatatea lor.

O cursa de alergare in care se pot vizualiza aceste frumuseti ale naturii imbogateste sufleteste. De multe ori, daca omului nu i s-ar fi oferit aceste prilejuri de a iesi din casa, probabil ca nici nu ar observa cand au inflorit salcamul, iasomia si liliacul.

Pentru multi, inflorirea salcamului, a livezilor, a teilor reprezinta prilejuri de sarbatoare.

Poate ca intr-o zi, pe acest site vor fi postate si curse de inot sau de alpinism.

Maratonvirtual ajuta adultii sa se mentina in forma si sa fie sanatosi, dar ajuta si copiii, fiindca sunt competitii interesante si pentru ei.

Sportivi din toata lumea se reunesc prin intermediul acestor organizatori si alearga pentru ei insisi, dar si sa celebreze frumusetea.

Interactiunea oamenilor cu aerul curat, cu elementele naturii inseamna sanatate, multumire sufleteasca si deprinderea de a trai sanatos.

Alergand, omul uita de griji si se abandoneaza clipei. In timp ce participa la cursa la care s-a inscris isi reediteaza copilaria. Copiii zburda peste tot fiindca au prea multa energie de consumat.

Omul este prin definitie un mare sportiv si un alergator grozav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *