Covorasele de baie, greseli des intalnire in alegerea lor

De exemplu daca iti doresti o baie in stil minimalist, vei creiona o atmosfera impecabila, relaxanta si organizata. Insa pentru a putea imbina toate aceste caracteristici va trebui sa tii cont de anumite sfaturi.

In baia ta pe langa obiectele standard se vor regasi oglinzi, diferite spatii de depozitare si covorase de baie. Noi iti vom enumera top dintre cele 5 greseli pe care trebuie sa le eviti cand alegi covorasele de baie.

Selectarea gresita a materialului

Pe piata exista numeroase modele de covoare de baie, unele mai creative decat altele. Totusi, nu toate respecta un lucru esential: materialul potrivit.

Chiar daca unele covorase pot parea tentante, ele pot avea fire prea lungi, ingreunand procesul de uscare.

De aceea, dupa ce faci un dus, poate dura ore bune pana cand covorul de langa cabina sau cada se va usca in totalitate. Asigura-te ca produsul pe care il alegi face parte din categoria de covorase pentru baie absorbante.

Lipsa benzii antiderapante

Aceasta greseala poate avea consecinte destul de grave. Un covoras fara fata antiderapanta poate reprezenta un adevarat pericol pentru siguranta ta.

Motivul este unul simplu: imediat dupa ce faci baie, incaperea va fi plina de aburi si de umezeala, iar covorul poate aluneca foarte usor atunci cand pasesti pe el. Asadar, risti sa te accidentezi.

Cand mergi la cumparaturi, asigura-te ca alegi covorase de baie antiderapante. Poti verifica acest lucru atingand suprafata covorului. De obicei, materialul anti alunecare are o textura asemanatoare cauciucului sau siliconului.

Dimensiunile gresite

Chiar daca nu pare un element deosebit de important, dimensiunea covorasului este si ea esentiala. De aceea, este recomandat sa masori cu atentie spatiul din camera inainte sa achizitionezi un produs anume.

Daca baia ta este ingusta, poti opta pentru un covoras lung, care sa acopere toata suprafata podelei. Cu toate acestea, daca doresti un produs mai usor de curatat alege, de exemplu, doua covoare mai mici, pozitionate in dreptul cabinei de dus si a chiuvetei.

Culorile nepotrivite

Nu este vorba numai despre ultimele tendinte si despre nuantele la moda anul acesta, ci despre modul in care covorasul din baie se integreaza in incapere.

De exemplu, daca ai o baie de dimensiuni mici, evita covorasele inchise la culoare sau cu modele foarte stridente, caci acestea vor accentua aspectul inghesuit. In schimb, orienteaza-te catre covorase albe, crem sau gri deschis, pentru a da impresia de mai mult spatiu.

Daca, in schimb, baia ta este mai mare, indrazneste si adauga un strop de culoare. Alege un covoras cu imprimeu interesant, care va scoate decorul din monotonie.

Alegerea incorecta a designului

Un design unitar este esential pentru aspectul general al incaperii. Daca vei alege un covoras care iti place foarte mult, insa nu tii cont de restul accesoriilor sau mobilierului din baie, este posibil sa obtii un efect nedorit.

Daca optezi pentru o baie rustica in care elementele decorative sunt preponderent din lemn, nu alege un covoras din plastic sau cauciuc, alege unul din bambus sau material textil.

Daca iti doresti o baie cu aspect minimalist atunci un covoras cu linii subtiri sau elemente abstracte se va potrivi perfect incaperii.

In concluzie, tine cont de sfaturile oferite mai sus pentru e avea parte de un spatiu practic, dar si un design in tendite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *