Cu ce alimente ar trebui începută diversificarea?

Diversificarea reprezintă o etapă importantă în viața oricărui bebeluș, dar și a părinților. În timp ce copilașul trebuie să se învețe cu noile gusturi și texturi pe care le întâlnește, părinții trebuie să se obișnuiască cu gătitul ingredientelor într-o formă cât mai pură și cu asociatul lor.

Prima provocare pe care o au părinții este aceea de a se decide cu ce alimente să înceapă diversificarea. După împlinirea vârstei de 6 luni, părinții au o selecție destul de variate de ingrediente pe care le pot da copiilor. În primul rând, merele au un conținut de 85% apă, ceea ce îl face ușor de digerat pentru stomăcelul în dezvoltare al celui mic, în timp ce oferă multe vitamine și minerale.

Același lucru este valabil și în cazul perelor, care sunt pline de fibre și perfecte pentru a oferi o senzație de sațietate mai îndelungată. Din categoria legumelor, părinții pot începe diversificarea cu morcovi, surse excelente de vitamina A sau cu un carbohidrat complex, cum ar fi cartoful dulce.

Pe diversificarealabebelusi.ro veți găsi cele mai importante date despre diversificarea pentru fiecare lună, începând cu luna 6 și până la vârsta de 1 an a bebelușului. De asemenea, site-ul oferă și rețete, precum și trucuri pentru asocierea alimentelor la începutul diversificării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *