Cum alegem cele mai potrivite glafuri

     O lucrare frumoasa si completa tine si de micile finisaje. Specialistii au ajuns la concluzia ca portiunea de la usi si ferestre este responsabila de pierderea caldurii intr-un raport de 40%. Usile si ferestrele nu au doar un rol de decor, ci alese cu grija contribuie considerabil la confortul locuintei. Eficienta ferestrelor este pusa in valoare de glafuri, aplicate atat la exterioriul cat si in interiorul casei.

Glafuri PVC de interior

     Ele pot fi instalate cu usurinta si sunt esentiale pentru a-i face ultima finisare ferestrei. Realizate din plastic, atent confectionate si de calitate, aceste glafuri PVC sunt rezistente la umiditate, zgarieturi, la razele ultraviolete si la coroziune. Ele servesc ca pervaze pentru geamuri la termopane, iar pe langa rolul de a fi un suport pentru izolatia eficienta, modelul de glafuri PVC de interior poate fi folosit si in decor,  pentru a aseza o rama foto, lumanari, vaze etc.

    Gama de culori la aceste pervaze pentru geamuri este una variata: alb, culoarea stejarului, a nucului, a mahonului si culoarea marmurei. Pe langa faptul ca sunt populare in urma gamei vaste de culori, ele se monteaza, se intretin si se curata usor.

Glafuri de exterior

     Putem clasifica glaful pentru exterior ca fiind cel mai important pentru termopane, pentru a avea o eficienta termoizolanta. In timp, fara glafuri la ferestre, umiditatea creste in jurul ei si pe peretele de sub aceasta, iar constructia va avea de suferit. Glaful exterior impiedica murdarirea zidului in urma precipitatiilor de afara, precum si modelele de glafuri PVC pentru interior protejeaza peretele de sub fereastra din interiorul casei.

     Pentru exterior aveti urmatoarele optiuni cand vine vorba de material: glafuri PVC, aluminiu, lemn, marmura si granit.

Avantaje:

  • Nu sunt zgomotoase la contactul cu picaturile de apa;
  • Sunt durabile si non-inflamabile;
  • Rezistente la coroziune si razele ultraviolete;
  • Sunt usor de instalat si nu au nevoie de intretinere.

Cum alegi glafurile cele mai potrvite locuintei?

     Materialele din care sunt realizate aceste glafuri contribuie la finisarea decorului si ofera un accent atactiv, ele trebuie sa completeze perfect rama tamplariei ferestrelor. Culoarea glafurilor trebuie sa se asorteze cu rama modelului de termopane pe il aveti, cu fatada casei la exterior si in interior cu decorul camerelor. Ele au fost folosite inca din Antichitate si sunt componente esentiale ale ferestrelor. Indiferent de aspect, de modelul pe care il alegeti, late, inguste sau subtile, ele trebuie instalate corect pentru a evita scurgerea apei pe peretii exteriori. In interior, aceste pervaze pentru geamuri se folosesc si ca decor, dar indiferent de rolul pe care doriti sa i-l atribuiti, ele trebuie sa se potriveasca designului si sa ofere eleganta si stabilitate.

     Alegerea glafurilor nu e tocmai atat de usoara pe cat ati putea crede. Este esentiala calitatea lor, montarea corecta ( chiar daca este una simpla), eficienta impotriva factorilor externi si interni, durabilitatea, cat si sa gasiti un model de glafuri care sa raspunda nevoilor si asteptarilor pe care le aveti de la acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *