Cum alegi cea mai bună mașină de tocat carne?

Dacă aducem în discuție obiceiurile românilor în ceea ce privește preferințele culinare, e clar că bucătăria autohtonă cuprinde o mulțime de rețete pe bază de carne. Pasionați de grătare și de preparate de măcelărie, românii au făcut o adevărată tradiție din fabricarea propriilor cârnați de casă, a micilor sau a chiftelelor, din bucăți suculente de carne îmbrățișate de usturoi și alte mirodenii parfumate. 

Cu tradiții de sute de ani, tăiatul porcului la Crăciun, al mielului la Paște sau a unei găini din bătătură de fiecare dată când evenimentul sau calitatea musafirilor îl cereau, românii s-au specializat, fără doar și poate, în crearea unor rețete delicioase din carne tocată. 

Și chiar dacă noile generații par să prefere produsele gata ambalate, mașina de tocat carne rămâne printre cele mai des folosite ustensile din bucătărie, atât la marile sărbători, cât și peste an, în general. În acest articol ți-am pregătit cele mai importante criterii după care poți alege o mașină de tocat carne, care să-ți fie mâna dreaptă în bucătărie. Iată ce trebuie să știi!

Mașina de tocat carne – în funcție de puterea motorului

Poți filtra produsele din categoria mașinilor de tocat carne după acest prim criteriu, cel al puterii motorului, exprimată în wați. Intuitiv, cu cât aceasta este mai mare, cu atât mașina de tocat este mai simplu de folosit, iar cantitatea de carne rezultată va fi mai mare, într-un timp mai scurt. 

Mașina de tocat carne – în funcție de materialul accesoriilor

Calitatea cuțitelor din interiorul mașinii de tocat carne sunt extrem de importante, dacă vrei ca timpul petrecut în bucătărie să fie unul cât mai scurt, iar rezultatul cât mai bun. Îți recomandăm să te orientezi către modelele de mașini de tocat carne ale căror cuțite au fost fabricate din inox, cel mai rezistent material pentru ustensilele de gătit.

Mașina de tocat carne – în funcție de accesorii în sine

La fel de importante pentru tine pot fi și accesoriile mașinii de tocat carne. Cel mai probabil, îi vei găsi acestui aparat din bucătăria ta și alte destinații, în afară de cea a tocării exclusive a cărnii. Mai exact, poți utiliza mașina și la umplerea cârnaților de casă, la tocarea roșiilor pentru bulion, la mărunțirea legumelor pentru zacuscă sau chiar la măcinarea miezului de nucă pentru prăjiturile tale preferate. 

Așadar, cumpără o mașină de tocat cu cât mai multe funcții.

Mașina de tocat carne – în funcție de lungimea cablului

Cablul de alimentare al mașinii de tocat carne ar trebui să fie cât mai lung cu putință, așa că acordă o atenție sporită acestui detaliu atunci când cumperi un astfel de accesoriu extrem de util în bucătărie. Acest aspect te va scuti de situațiile în care ești nevoit să îngrămădești în același colț de bucătărie toate lucrurile de care ai nevoie pentru a toca o bucată de carne sau pentru a pregăti ingredientele pentru bulionul pregătit în casă. Un cablu cu o lungime aproximativă de un metru îți va permite o mobilitate excelentă. 

Carnea proaspătă folosită în rețetele tale preferate va da un gust excelent mâncărurilor pe care le pregătești cu atâta dăruire pentru cei dragi, așa că investește într-o mașină de tocat de la Carrefour și ușurează-ți munca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *