Cum sa-ti organizezi nunta intr-un cort pentru evenimente

Nunta este printre cele mai importante evenimente din viata oricui. Locul trebuie sa fie perfect, atmosfera placuta si invitatii multumiti. Iar pe ringul de dans te astepti sa vezi voie buna in ciuda modului fiecaruia de a dansa. Pana la urma, spiritul conteaza!

Daca alegi sa iti faci nunta in aer liber, corturile pentru evenimente iti sunt cel mai bun prieten. De la diverse tipuri si marimi, cu ajutorul lor iti poti face nunta intr-un spatiu deschis sau in propria curte. Posibilitatile sunt limitate doar de legile fiecarei zone si daca iti e permis sa instalezi un cort acolo sau nu.

Dar intrebarea ramane aceeasi. Cum iti organizezi nunta intr-un cort pentru evenimente? Ce trebuie sa iei in considerare ca sa te asiguri ca ai nunta de vis? Pentru a afla asta, citeste in continuare articolul.

Primul pas pentru o organizare ca la carte a unui eveniment

Inainte de a inchiria un cort, intereseaza-te de locul de desfasurare a nuntii. Ia in considerare 3 factori care te vor conduce spre alegerea celui mai potrivit cort pentru acest eveniment.

Se pot desfasura nunti pe locul respectiv? Asta este, evident, prima intrebare cand alegi locul. Totodata, afla daca locul are legi privind orele de liniste. Multe nunti facute in aer liber se termina la 10 seara cand muzica trebuie oprita. Desi nunta ar putea continua, o nunta fara muzica nu va multumi pe nimeni, in special pe tine.

Este suficient spatiu pentru dimensiunea cortului? Numarul de oaspeti, mesele, scaunele, spatiul pentru cabluri si generatorul ocupa suprafata de care ai nevoie. Unele corturi au stalpi care intra in acelasi calcul. Inainte de a alege un loc pentru a instala cortul, asigura-te ca suprafata acestuia e bine masurata.

Se poate monta cortul in prealabil? Desi nu e necesar, te mai convenient sa montezi cortul cu cateva zile inaintea nuntii. Pentru a-l putea folosi trebuie sa primesti aprobare dupa o inspectie pentru incendii si sa verifici sistemele de iluminat. Astfel, un loc in care cortul poate fi montat in prealabil e o alegere mai buna, dar nu necesara.

Cortul, sistemele de iluminat si decoratiunile

Dupa ce ai gasit locul potrivit unde sa iti desfasori nunta, incepi alegerile dintre diferitele tipuri de corturi, sisteme de iluminat si decoratiuni.

  • Cortul

Cu atatea modele si forme diferite, cortul pentru nunta este unul dintre cele mai costisitoare cheltuieli. De aceea trebuie sa te asiguri ca o faci cum trebuie! 

Cel mai clasic model este cel modular, cu baza dreptunghiulara. Poti imparti spatiul destul de usor (ring de dans, mese etc.) si poti adapta dimensiunile in functie de nevoi. Daca vrei o atmosfera sofisticata, poti adauga drapaj alb la interior sau cu lampi chinezesti.

Pentru zonele cu peisaje frumoase, poti opta pentru corturile transparente. Invitatii se pot bucura de priveliste sau de cerul plin de stele in timp ce sunt feriti de vant, ploaie etc. Daca alegi tipul asta de cort, ai grija la florile care se ofilesc usor. Daca sunt temperaturi mari, cortul actioneaza ca o sera.

Nu uita de celelalte spatii necesare! Zone de catering si debarasat, zone pentru fumat sau spatii pentru copii pot fi amenajate in corturi mici de tip pergola. Daca ai nevoie de mai multe, acestea pot fi unite intre ele pentru un spatiu mai mare.

  • Sisteme de iluminat si decoratiuni

De asemenea, acestea sunt de diferite tipuri. Poti alege candelabre pentru o ambianta eleganta sau benzi cu leduri pentru functionalitate. Sau, pentru o experienta unica, poti alege lanterne din hartie pe care le agati de tavan. Desi modurile de a-ti ilumina nunta sunt nemarginite, consulta-te cu firma care iti ofera cortul pentru cel mai bun sistem de iluminat.

De la ghirlande de flori pana la leagane, iti poti decora nunta dupa bunul plac. Pentru nunta perfecta, ia in considerare si design-ul parchetului, meselor sau a scaunelor alese. Impreuna vor contribui la aspectul final pe care ti-l doresti.

Organizarea si planificarea nuntii tale nu trebuie sa fie complicata. Consulta-te cu furnizorii de corturi pentru evenimente si foloseste sfaturile din articol pentru a-ti organiza nunta de vis la care ai visat de atat de mult timp!

Acesta este unul dintre cele mai frumoase evenimente din viata, de aceea trebuie sa fie organizate cat mai bine pentru ca amintirea sa ramana pentru tot restul vietii. Chiar daca majoritatea cuplurilor aleg o sala de evenimente sau un restaurant pentru a petrecere la nunta, asta nu inseamna ca tu nu poti sa-ti organizezi marele eveniment intr-un cort amplasat intr-un loc superb din natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *