Cum scapam de oboseala?

Oboseala, unul dintre factorii cei mai prezenti din viata noastra ce ne afecteaza starea de bine, cheful si dorinta de iesire, activitatea si chiar de munca. Oboseala ne afecteaza pe o arie larga fiind de asemenea o parte des folosita in conversatie, fiind un motiv extrem de real si dificil de combatut. Somnul pare sa nu mai fie suficient datorita lipsei de liniste imperturbabila, iar sanatatea fizica si mentala este direct influentata de felul in care ne simtim, ne odihnim si cat suntem de obositi. 

Oboseala nu are legatura doar cu nivelul nostru de somn, este o senzatie de epuizare si de surmenaj ce este afectat si de nivelul nostru de stres, de munca, dar si de alimentatie. 

Oboseala apare atat in cazuri de boli fizice, medicale, dar este cauzat si de stres si emotii puternice, emotii ce afecteaza nivelul de energie pe care il manifestam zi de zi, la munca, la evenimente. Un nivel de oboseala, in special oboseala ajunsa cronica este extrem de necesara sa fie combatuta deoarece ne afecteaza relatiile precum si pofta de viata. 

Senzatia de surmenaj si oboseala constanta trebuie investigata cat de repede posibil, astfel de probleme pot fi de scurta durata, dar pot si ascunde alte probleme. Pentru a scapa de oboseala este necesar sa te focusezi pe diferite aspecte ale vietii tale ce pot fi schimbate sau imbunatatite. 

In primul rand este necesar sa te focusezi pe alimentatie, deseori alimentatia afecteaza nivelul nostru de oboseala, mancarurile nesanatoase nu aduc un plus de energie in viata, ci mai degraba perpetueaza oboseala. Fructele si legumele proaspete ajuta in deosebi la cresterea nivelului de energie din corp. 

Alegerea de a manca mese mici si mai dese duce la o mai buna administrare a cantitatii de zahar din sange, un efect ce duce si la cresterea si compartimentarea potrivita a nivelului de energie a unui om. 

Pranzul, cina luata impreuna cu familia sau prietenii duce la un nivel de relaxare potrivit in cazurile in care simti ca oboseala este prea mult. De asemenea, nivelul de lichide consumat este foarte important, este recomandat sa consumi cat mai multe lichide, poti combina pofta de fructe cu lichidele, alegand un suc natural. Alimentele integrale, faina integrala, cerealele integrale iti ofera un aport energetic necesar fiind de asemenea bogate in minerale si vitamine. 

Un alt mod de a scapa de oboseala si a combate oboseala in special oboseala cronica este folosirea capsulelor de spirulina in alimentatie. Un element revolutionar cunoscut din antichitate, spirulina este o micro alga ce ajutat la producerea de oxigen, in ziua de azi fiind cunoscut si pentru proprietatiile sale benefice in nivelul de energie al omului. Spirulina naturala este bogata in nutrienti, nutrienti extraordinari capabili sa elibereze componente ce ofera energie corpului. De asemenea aceste capsule de spirulina au prezente polizaharide precum glicogenul si ramnoza dar si grasimi ce sunt absorbite foarte rapid si usor de corp si care ii ofera corpului un nivel optim de energie. 

Consumul de capsule de spirulina duce si la o crestere de latobacili sanatosi (prezenti in intestine) prin producerea de vitamina B6, ajutand la nivelul de energie al corpului. 

Tu ai reusit sa combati nivelul de oboseala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *