Draga, luam un brad artificial sau unul natural?  

Aceasta este intrebarea cea mai des intalnita in perioada pregatirilor de Craciun si, mai ales, in momentul cautarii tipului de brad ce va fi impodobit: natural sau brad artificial.

Odata ce ati luat o decizie, ar trebui sa va simtiti bine in legatura cu decizia voastra, pentru ca exista atat de multe alte lucruri pe care le putem face in viata noastra care au un impact si mai mare asupra climei in afara de micul brad de care va veti bucura in acest an.

Brad artificial sau natural – economie in bugetul familie

Daca cea mai mare preocupare pentru sarbatorile de iarrna este bugetul, argumentul de mai jos va va  putea face decizia mai usoara. Desi pretul mediu al unui brad artificial depaseste  cu putin pretul unuia natural, un brad artificial poate fi folosit din nou si din nou. Daca intentionati sa va bucurati de al vostru brad artificial pentru cinci sau mai multe ierni, veti ajunge la concluzia ca ati luat cea mai buna decizie, din punct de vedere economic.Brazii artificiali pot rezista multi ani daca sunt bine ingrijiti si depozitati, ceea ce ii face alegerea sustenabila evidenta.

Daca sunteti in cautarea unui Craciun fara probleme, fara bani suplimentari cheltuiti pentru intretinerea bradului dumneavoastra., un brad artificial este probabil cea mai sigura alegere. Copacii artificiali sunt, de asemenea, mult mai usor de depozitat si de reutilizat, pastrand totul intact pentru anul urmator. Pungile si cutiile de depozitare a bradului de Craciun asigura ca aveti un brad artificial care  este depozitat corespunzator.

Brad artificial sau natural – efortul depus pentru rezultatul final

In timp ce pomii adevarati de Craciun arata uimitor atunci cand sunt asamblati pentru prima data, este putin probabil sa ramana atat de curati pentru intreaga perioada de Craciun. Este posibil sa-si piarda stralucirea destul de repede si este foarte probabil sa-si piarda din ace mai ales la impodobire – acest lucru poate face ca un brad de Craciun fantastic sa para incredibil de rar si trist. Acest lucru se imbunatateste cand pui sub brad niste cadouri de Craciun speciale.

Un brad artificial nu trebuie va faca probleme legate de caderea acelor deoarece este fabricat tinand cont de asta, cu materiale de calitate pentru a va oferi un brad artificial de calitate superioara si de lunga durata.

Majoritatea brazilor artificiali vor rezista, de asemenea, pana la 10 ani sau mai mult – tot ce trebuie sa faceti este sa-i scoateti din cutia de depozitare in fiecare an! Un brad natural, pe de alta parte, il veti scoate din casa voastra in momentul trecerii sarbatorilor, sau , daca ati luat totusi un brad in ghiveci, in cazul in care il vei replanta, veti avea putine sanse ca el sa se si adapteze la solul nou si mai ales sa il puteti refolosi in anul ce va urma.

Desi dezbaterea este mult mai lunga si in cadrul ei se pot aduce argumente pro si contra pentru ambele tabere, in final va veti bucura de un brad artificial  mai ales daca “DRAGA” din intrebarea noastra este  partea din cuplul vostru care tine cu bugetul familiei si care se ocupa si de intretinerea casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *