Ieși la plimbare cu cățelul? – Creează o rutină sănătoasă în relația cu animalul tău de companie

Plimbarea câinelui este o ocazie specială în care explorați lumea, creați o relație specială între voi și desigur, vă bucurați de mișcare și de natură. Adoptarea unui cățel este un angajament mare, cu responsabilități pe termen lung, iar plimbarea patrupedului este unul dintre cele mai importante elemente din viața voastră împreună. Urmează câteva sfaturi simple, astfel încât prietenul tău să se bucure de o experiență plăcută la fiecare ieșire a voastră.

  • Obișnuiește animalul de companie cu purtarea zgărzii

Cu cât ajunge să o poarte mai devreme, cu atât se obișnuiește mai ușor. Ai putea să îi așezi puiului la gât o fundiță colorată ca să se obișnuiască din primele zile să aibă ceva la gât. Când ajunge să poarte o zgardă, regleaz-o corect. Aceasta nu trebuie să jeneze, să strângă sau să fie prea largă. O zgardă este reglată corespunzător dacă între aceasta și gât rămâne spațiu suficient pentru 1-2 degete.

  • Urmează sfaturi de specialitate când alegi lesa și zgarda

Dacă amicul tău patruped nu face probleme în timpul deplasărilor, atunci o lesă și o zgardă standard sunt suficiente. Însă, dacă ajunge să tragă prea tare, pentru câinii de vânătoare sau pentru rasele cu gâtul lung există accesorii speciale. Excelente sunt lesele retractabile care îi oferă animalului de companie libertatea să se miște în ce direcție vrea, să adulmece, să exploreze și să se bucure de contactul cu alți câini. Pe https://pentruanimale.ro/lese-caini ai la dispoziție zeci de modele de lese retractabile pentru plimbări relaxate și experiențe de neuitat pentru toate rasele!

  • Stabilește pe ce parte plimbi câinele

Dresorii recomandă posesorilor de câini să aleagă de la început partea pe care patrupedul va sta în cursul plimbărilor. După ce câinele s-a obișnuit să urmeze comenzile și să fie controlat când vă plimbați, poți schimba poziția fără probleme.

  • Păstrează asupra ta toate accesoriile

Nu uita să iei cu tine lesa, zgarda și evident, setul de punguțe de plastic pentru a păstra spațiul curat în urma voastră. Pentru deplasări lungi sau escapade prin pădure, ia cu tine un recipient pentru apă, mâncare dacă e pui, mici gustări și recompense pentru momentele în care respectă comenzile.

  • Asigură-i câinelui confortul optim în timpul plimbărilor

Există multe lucruri care dăunează câinelui tău, de care poate nu ești conștient. De exemplu, temperatura asfaltului în timpul sezonului cald. Asfaltul încins provoacă arsuri la nivelul pernuțelor. Înainte de a-l scoate afară pe patruped, ține palma pe asfalt minim 10 secunde. Dacă simți că te arde, atunci fii sigur că la fel va simți și cățelul tău. Aceeași problemă există și în privința nisipului. În plus, ia pauze în mod regulat și odihniți-vă la umbră. Nu uita să hidratezi animăluțul între timp. Pauzele pot fi și mai dese dacă deții un puiuț sau un cățel de talie mică. Aceștia țin pasul mai greu, obosesc mai repede, iar scopul plimbării este acela de a vă deconecta și de a vă bucura de momente plăcute pentru fiecare, inclusiv pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *