În august, sărbătorim luna „Rezolvării problemelor” la JimJam!

JimJam a programat pentru ultima lună de vară mai multe desene animate speciale din care copiii pot învăța multe lucruri folositoare despre probleme. În luna „Rezolvării problemelor”, cei mici află că atunci când vor întâmpina obstacole în viață, așa cum ni se întâmplă tuturor, e important să nu renunțe să încerce și să fie inventivi. În același timp, atunci când o oportunitate apare în calea lor, trebuie să lase frica de a eșua deoparte și să fructifice acea oportunitate cu curaj.

Eroii din serialele programate de JimJam îi pot învăța pe cei mici abilități și comportamente valoroase. Din provocările acestor eroi, copiii află că problemele fac parte din viața tuturor, dar că mereu există rezolvare pentru ele – și chiar ajutor! Cele trei seriale recomandate, „Familia Vulpe-Bursuc”, „Poștașul Pat” și „Chuggington” sunt difuzate în fiecare zi, între orele 16:16 și 17:34.

În „Familia Vulpe-Bursuc”, micii spectatori vor descoperi aventurile unei familii haioase și cum reușesc membrii acesteia să rezolve probleme împreună. Bursucul Edmond locuiește într-o vizuină alături de băieții lui gemeni, Woodsy și Scoutbadger, dar și sora lor mai mică, Berry. Atunci când Edmund se îndrăgostește de frumoasa vulpiță Margaret, el o invită pe aceasta, alături de fiica ei, Rosie, să împartă vizuina cu familia lui. Așa ia naștere familia „Vulpe-Bursuc”, plină de dragoste, fericire și zâmbete!

Următorul serial programat de JimJam este „Poștașul Pat”. Nu e deloc ușor să fii poștaș, nici măcar într-un serial animat. Protagonistul are parte de nenumărate probleme pe care trebuie să le rezolve pentru ca scrisorile și coletele importante să-și găsească mereu ținta. Pat apelează mereu la soluții ingenioase pentru a livra corespondența și pentru a-i ajuta pe localnicii din orășelul său, Greendale. În fiecare episod, alături de pisica sa cu blană alb-negru, Jess, Pat încearcă să ducă poșta la destinatar, însă de fiecare dată e angrenat în rezolvarea problemelor câte unui localnic din Greendale.

Apoi, în acest calup, e timpul pentru „Chuggington”, un serial extrem de amuzant despre mai multe trenulețe care învață cum să depășească obstacolele și să rezolve problemele în echipă. Koko, Wilson, Brewster, Hoot, Toot și Piper sunt locomotive junioare care încă nu dispun de experiența necesară pentru a-și face treaba. Dar tocmai de aceea interacționează cu locomotive experimentate, pentru a învăța lucruri importante, precum valoarea prieteniilor loiale, de ce e important să spui adevărul, să asculți cu atenție, să persiști atunci când ai parte de obstacole și să-ți îndeplinești sarcinile și să rezolvi conflicte fără violență/ Locomotivele sunt empatice, inteligente și independente.

Luna dedicată „Rezolvării problemelor” se anunță a fi diversă, distractivă și educativă, la JimJam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *