Intretinerea eficienta a cutiei de viteze

O cutie de viteze trebuie sa fie cat mai bine intretinuta. Pentru a face acest lucru, va trebui sa tineti cont de cateva sfaturi, astfel incat sa va bucurati de o durata de viata cat mai mare a acestei cutii de viteza. Defectiunile aparute la cutia de viteza pot aparea in urma intretinerii precare. Pentru a evita unele stricaciuni aparute, va trebui sa tineti cont de cateva sfaturi, astfel incat masina sa poata fi folosita oricand in conditii cat mai optime.

Unul dintre lucrurile pe care le puiteti face pentru a proteja o cutie de transfer JCB3CX este sa folositi deraierea dubla. Acest lucru presupune operatiunea folosita pentru retrogradare in treptele inferioare si anume clasica frana de motor. Acest lucru presupune si o trecere dintr-o treapta de viteza superioara in una inferioara, protejandu-se in acelasi timp frana de serviciu.

Atunci cand sunteti in viteza a doua, va trebui sa aduceti maneta in punctul mort, eliberand in acelasi timp ambreiajul. Puteti accelera putin in gol si elibera acceleratia. Imediat dupa ce ati facut aceste lucruri, introduceti maneta in viteza 1.

Un alt lucru care presupune o intretinere corecta a cutiei de viteze este sa schimbati uleiul din aceasta. Acest schimb de ulei se va face o data la doi ani sau in functie de gradul de uzura, precum si de intervalele de folosire ale autoturismului. O cutie de viteze trebuie lasata sa se incalzeasca. Precum motorul sau chiar bateria unei masini, cutia de viteze are nevoie de timp pentru a se acomoda. Daca cutia functioneaza fara aceasta incalzire, durata sa de viata va incepe sa fie afectata. Este recomandat asadar ca la inceputul unei calatorii cu masina, schimbarea treptelor de viteza sa se realizeze cat mai lent, fara a mai forta masina suplimentar.

Un alt lucru pe care il puteti face este schimbarea garniturii de la baia de ulei. In baia de ulei este depozitat uleiul necesar ungerii. Aceasta baie de ulei are si rolul de racire, motiv pentru care baia de ulei nu se vopseste in interior. In acest fel, nu se impiedica procesul de racire. In timp, garnitura din baia de ulei se uzeaza, lucru care duce in final la scurgeri. In cazul in care observati ca masina incepe sa piarda din lichidul de transmisie, este important sa apelati la un mecanic, cat de curand, astfel incat sa va bucurati de siguranta.

Murdaria, impuritatile, dar si depunerile de lichide pot duce la probleme din ce in ce mai mari decat la prima vedere. Fiti atenti sa curatati cat mai bine murdaria din interiorul masinii. O curatare adecvata a componentelor trebuie sa reprezinte o parte esentiala din orice serviciu legat de transmisie. Inlocuirea filtrului de transmisie poate fi o alta solutie ce poate fi avuta in vedere. Aceasta interventie nu este insa una scumpa, de aceea o puteti face in orice moment. Tinand cont de toate aceste lucruri, va veti bucura de o cutie de viteze care va functiona cat mai optim pentru voi. Pentru o  cutie de viteza JCB3CX intrati pe rku.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *