Jamie Oliver aduce minunatele arome mediteraneene în casa ta, în luna noiembrie, zilnic la TV Paprika, de la orele 10:00 și 15:00, într-o emisiune proaspătă.
Emisiunea „Jamie: Bucate mediteraneene” este un turneu savuros prin patru țări în care aromele sunt fără egal și bucatele sunt sănătoase: Grecia, Tunisia, Spania și Franța. În fiecare dintre aceste țări cu istorie bogată și cultură culinară faimoasă în lumea întreagă spectatorii se vor întâlni cu mâncăruri, gastronomii, povești variate și oameni extrem de diferiți, dar la fel de fascinanți și dedicați uneia dintre cele mai mari plăceri ale vieții.
În fiecare episod îndrăgitul bucătar englez va prepara două mâncăruri foarte gustoase, în locații de vis și-i va inspira pe toți cei care-l urmăresc să încerce să combine aceste arome mediteraneene în propriile bucătării de acasă.
În Grecia, Jamie ne primește într-un loc pitoresc din Salonic, unde bucatele locale îl inspiră să pregătească o lipie cu vinete și un pui la grătar condimentat perfect. În Tunisia, bucătarul pregătește pachețele cu harissa și creveți, dar și o tocăniță cu cârnați, în timp ce degustă din mâncarea stradală și se întâlnește cu fabricanți de cușcuș. Îndrăgitele tapas din Spania îi stimulează imaginația lui Jamie, care ajunge să gătească cotlete de porc savuroase, dar și frigărui cu șuncă, ciuperci și fructe de mare. Iar în Franța, țara cu una dintre cele mai complexe gastronomii, bucătarul englez gătește o friptură cu cartofi prăjiți – pregătite într-un mod inspirat de cultura din Marsilia –, dar și o tartă savuroasă.
Jamie Oliver a lansat și o carte de bucate anul acesta (a 22-a!), după debutul emisiunii „Jamie: Bucate mediteraneene”, în care prezintă nenumărate bucate delicioase specifice țărilor din jurul Mării Mediterane, de la Italia la Maroc, din Orientul Mijlociu la Africa de Nord.
Oliver are 48 de ani și este unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți bucătari din lume. A lansat 22 cărți de bucate, a deschis mai mult restaurante în lume și a fost gazda a deja zeci de show-uri de televiziune în care-și aduce viziunea pentru bucate simple, dar gustoase pentru un public foarte larg.