Jucării pentru activități distractive pentru copiii cu vârsta de 1 an

Pe măsură ce cresc, bebelușii au nevoie de anumite tipuri de jucării care să-i ajute în stimularea imaginației, a gândirii, precum și în dezvoltarea funcțiilor motrice sau coordonarea mână-ochi. Primele luni de viață sunt destinate odihnei, creșterii, fiind considerate o perioadă de adaptare. Însă pe măsură ce va crește, cel mic va avea nevoie de tot felul de activități menite a-l ajuta într-o bună creștere și dezvoltare.

Jucării pentru dezvoltarea motricității și coordonarea mână-ochi

Pe măsură ce cresc, bebelușii au nevoie de tot felul de jucării care să-i ajute în dezvoltarea motricității, precum și pentru o mai bună coordonare mână-ochi. Astfel de jucării pot fi reprezentate prin jucăriile din lemn ce conțin bancuri de lucru, ciocănel din lemn și tije sau bile de lemn sau un banc de lucru cu piese din lemn pentru înșurubat, bătut strâns. Acestea vor fi folositoare nu doar pentru dezvoltarea simțurilor bebelușului, ci și pentru dezvoltarea îndemânării și pasiunii pentru bricolaj.

Blocurile pentru construcție cu forme geometrice și dimensiuni generoase, sunt recomandate pentru copiii cu vârsta de 1 an pentru experimentarea echilibrului și construcției. Blocurile senzoriale includ funcții senzoriale ce inspiră prin creativitate și distracție, provocându-i pe cei mici să descopere caracteristicile fiecărui bloc în parte prin intermediul a șase provocări diferite, dintre care două pentru partea auditivă, două pentru simțul vizual și două pentru simțul tactil.

O altă modalitate pentru exersarea motricității, o reprezintă folosirea unor cărticele din lemn. Acestea dispun de pagini de lemn groase, dar ușoare în același timp, pentru ca cei mici să nu se poată lovi și să le poată răsfoi singuri, pentru a-și exersa dezvoltarea coordonării mână-ochi și motricitatea, supravegheați fiind de părinți desigur.

Căsuța cu jucării propune o gamă largă de jucarii pentru copii de 1 an, astfel încât cei mici să beneficieze de cele mai sigure jucării, din punct de vedere al materialelor și vopselelor folosite pentru confecționarea lor. Cei mici se vor juca în siguranță, iar părinții vor sta liniștiți, fiindcă jucăriile achiziționate nu le vor provoca niciun fel de daună sănătății copiilor.

Jucării pentru activități distractive tot timpul zilei

Toți copiii iubesc să se joace și să descopere lucruri noi. Tocmai de aceea au nevoie de o gamă mai variată de jucării, astfel încât să poată experimenta tot felul de activități și în același timp să-și dezvolte simțurile.

O jucărie ce reușește să combine mai multe activități, este turnulețul cu 6 piese. Un joc de stivuit, dar o jucărie educativă în același timp, îl va ajuta pe cel mic să se dezvolte prin exersarea abilităților motrice în urma stivuirii pieselor, să numere și să aranjeze piesele în funcție de mărime. Va putea în același timp să învețe și culorile. Odată stivuite piesele, bebelușul va putea să se distreze, demolându-le zgomotos.

Jucăriile de tras și împins vor ajuta la dezvoltarea motricității, dar și la dezvoltarea simțurilor auditive, fiindcă cele mai multe modele, atunci când sunt trase sau împinse, scot sunete muzicale distincte sau diverse sunete produse de lovirea pieselor de podea atunci când cei mici se joacă.

Jucăriile muzicale sunt perfecte pentru dezvoltarea bebelușului, deoarece va reuși să învețe noi sunete, poate chiar să recunoască animăluțele în funcție de sunetele scoase, consolidându-și în același timp coordonarea mână-ochi cu ajutorul jucăriilor ce imită instrumentele muzicale.

Pe măsură ce se dezvoltă, cei mici devin din ce în ce mai dornici de explorare și plini de curiozitate. Oferindu-le jucării motrice, stivuibile, muzicale sau tot felul de păpuși și plușuri, îi veți ajuta să-și dezvolte simțurile mult mai rapid, descoperind în același timp lumea din jurul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *