Lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte de a încheia contractul cu fotograful de nunta

Se poate vorbi despre două aspecte deosebit de importante pe care majoritatea cuplurilor nu le aduc în discuţie atunci când se întâlnesc cu potenţialul lor fotograf nuntă. Mai mult decât atât, sunt şi foarte multe persoane care consideră aceste două aspecte ca fiind garantate şi incluse în preţul final. Toate cuplurile atribuie un anumit buget fotografului, ştiind că acest aspect este unul de o imensă importanţă. Dar până la urmă, ce anume intră în preţul fotografului?

fotografie realizată de Cornel Marian.

Cele două aspecte puţin mai problematice au legătură cu prelucrarea fotografiilor, dar şi cu asistenţa fotografului. În primul rând, este crucial să întrebaţi fotograful dacă tariful solicitat va include un asistent care să îl ajute să îşi ducă la capăt misiunea în ziua nunţii. Mai ales dacă vorbim despre o nuntă cu peste 50 de invitaţi, este esenţial ca fotograful să fie însoţit de un asistent. În cazul nunţilor de mare amploare, este aproape imposibil ca o singură persoană să surprindă totul. De exemplu, fotograful poate surprinde ritualul din faţa Altarului, iar asistentul poate surprinde reacţia participanţilor la slujbă, în special reacţiile emoţionale ale părinţilor, fraţilor şi surorilor. Cu alte cuvinte, un asistent este un mare plus.

Discutând acum despre post-producţie, ar trebui să întrebaţi fotograful ce anume se întâmplă cu fotografiile. De exemplu, puteţi obţine un album cu fotografii extrase direct din aparat, care ar putea să nu pară la fel de plăcute ca cele care au trecut prin post-producţie. Corecția culorii este o parte esențială a post-producției și poate face o mare diferență. În general, trebuie să vă asiguraţi că sunteţi pe deplin înţeleşi cu privire la practicile fotografului, iar în cazul în care post-producţia nu este inclusă în preţul principal, ar trebuie să vă interesaţi de o opţiune suplimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *