Modele de gresie care imbina frumosul cu placutul si cu utilul

Organizarea oricărui spațiu după anumite standarde și în funcție de tipul acelui spațiu, scopul în care urmează a fi utilizat precum și rezistența care se dorește a exista în timp conduc la legerea unuia anumit material pentru o podea. Acestea trebuie în acest sens, sa fie cât mai bune, rezistente și posibil, să aibă și costuri de întreținere cât mai mici.

Cele mai utilizate sunt fără îndoială gresia și parchetul, atunci când vine vorba despre o podea. Acestea oferă diverse avantaje în funcție de tipul unei încaperi atât în materie de utilitate cât și de confort și aspect. De altfel, și în magazinele de specialitate pot fi găsite diverse modele care pot fi clasificate oarecum între sectorul casnic și cel industrial, în ceea ce privește caracteristicile lor. Așadar, în cazul unei instituții sunt utilizate fără îndoială plăci de gresie sau parchet mai goase, care astfel să poată rezista mai mult în timp la trafic intens, la zgârieturi, susținerea unei greutăți mai mari și tot așa.

Pentru că există atât de multe magazine care vând materiale pentru podele și fiecare dintre ele le oferă clienților numeroase oferte și modele diferite atât ca și material cât și ca design, formă, culoare, este greu de ales un magazin din care să se cumpere toate cele necesare. În timp ce unii ar alege un magazin din care să poată cumpăra și alte accesorii necesare pentru montarea unei podele cât și diverse scule și unelte necesare, precum un depozit de materiale, cei care își doresc ceva cu adevărat special își îndreaptă atenția spre magazinele care vând în mod special modele de cea mai bună calitate.

Magazine care să vânda modele de gresie sau parchet în modul descris mai sus sunt într-adevăr mai puține. Atât online cât și fizice, acestea le pun la dispoziție clienților modele special create pentru a oferi un aspect extrem de frumos, destinate unui spațiu unde se vrea a se obține un grad de confort foarte mare. Și fără îndoială că acum v-ați gândi că pentru a obține așa ceva este nevoie de investiții foarte mari, dat fiind faptul că este vorba despre produse de calitate, stocuri limitate și design-uri poate chiar unice sau destul de rare. Nu este însă cazul. Ce-i drept, poate că prețul față de alte magazine ar fi mai mare însă raportul calitate-preț este unul foarte bun.

Asta nu înseamă și că unele astfel de magazine chiar au prețuri prea mari, de aceea este bine să știți exact la cine să apelați atunci când aveți nevoie de materiale de calitate pentru o podea. Alegerea unui magazin care să aibă o deviză precum „inca de la inceput ne-am daruit frumosului in ceea ce priveste design-ul si calitatea amenajarilor” cu siguranță vă poate oferi cele mai bune opțiuni în materie de diversitate, calitate, eleganță și preț.

Probabil că astfel de aspecte nu pot fi verificate de la prima vedere, sau cel puțin nu în întregime, însa există anumite aspecte pe care o bucată de gresie sau una de parchet să le indeplinească în ceea ce privește usurința de montare, rezistența în timp și o întreținere cât mai ușoară. Astfel, un prim aspect ar fi consistența uniformă a materialului pe toată suprafața unei plăci. În acest fel, aceasta va putea susține mai bine o greutate care va acționa asupra ei și nu se va sparge sau crăpa atât de ușor. Este de asemenea și mai usor de montat. Pentru că placa nu se presează deloc sau decât puțin atunci cand este așezată pe materialul adeziv, o greutate uniformă o va face să stea așa cum trebuie și nu să se incline într-o parte sau în alta, oferind în cele din urma un aspect neplăcut vizual dar și o utilitate și un grad de siguranță scăzute. Un astfel de lucru este valabil mai mult în cazul plăcilor de gresie dar și al celor de faianță.

În ceea ce privește rezitența în timp, aici se poate vorbi atât despre rezistența la acțiunile oamenilor, care calcă sau dezvoltă diverse acțiuni pe această suprafață dar și rezistența la lumina solară, umiditate, caldură și alți factori de această natură. Atât gresia cât mai ales parchetul, în timp se poate crăpa, decoji, iși poate pierde culoarea iar suprafața acestuia poate deveni rugoasă, neplacută la atingere. În ambele cazuri, și pentru parchet și pentru gresie dar desigur, și pentru alte materiale utilizate pentru podele, stricarea unei sigure piese poate conduce uneori la schimbarea podelei în toată încăperea respectivă.

De altfel, în procesul de montare, în mai toate cazurile, este nevoie ca anumite plăci să fie secționate, tăiate, pentru a completa un spațiu. O placă de slabă calitate se va putea ciobi sau va avea un aspect urât la tăiere, ducând astfel la o mai mare risipă de materiale, bani dar și timp. Asta de datorează materialelor din care sunt realizate plăcile. Fie că este realizat din lemn sau alte materiale, și procesul de obținere al parchetului poate avea un efect în acest sens.

Majoritatea suprafețelor pot fi spălate și șterse în moduri asemănătoare, utilizând un mop și apă sau aspiratoate, de la cele casnice până la cele profesionale. Diferența dintre o podea de calitate bună și una de calitate slabă este că cea de calitate bună nu va fi afectată atât de mult și de rapid de efectele pe care le pot avea soluțiile de curățare dar și apa în sine. Astfel, și gradul de confort, aspectul și siguranța sunt păstrate la nivele cât mai mari pentru un timp îndelungat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *