Nu știi cum să-ți amenajezi dormitorul vara asta? Inspiră-te de aici!

Dormitorul trebuie să fie acea cameră intimă și relaxantă din locuința ta, de aceea nu trebuie să neglijezi amenajarea acesteia. Dacă vara aceasta dorești să-ți transformi dormitorul într-un spațiu reconfortant, va trebui să ții cont de aspecte precum alegerea culorilor și a decoratiunilor potrivite. Este important ca toate aceste elemente să se afle în echilibru, iar dacă vrei să descoperi mai multe, află în continuare cum poți avea un dormitor cu design plăcut:

Picture frame mockup psd in a bright and clean modern bedroom
  1. Alege paleta potrivită pentru culorile dormitorului

Fiecare dormitor are o poveste de spus, iar culorile au un rol important în a menține acea poveste. Deoarece culorile reprezintă un element cheie când vine vorba de dormitoare, atunci când sunt alese corespunzător, poți avea parte de beneficii la care nu te-ai fi gândit. Știai că ele pot asigura liniștea, pot contribui la crearea unui spațiu relaxant și au un efect direct asupra somnului? Totuși, deoarece știm că există posibilități multiple și îți este greu să alegi, poți opta pentru culori precum: violet, mov, gri oțel, acvamarin, alb, crem, roz incarnadin sau verde lichen.

  1. Patul trebuie să fie în centrul atenției

În primul rând, patul ar trebui să fie elementul de focus pentru a atrage atenția de îndată ce pășești în dormitor. Așa că ar trebui să renunți la lenjeria albă! Asternuturile de culoare albă oferă impresia de cameră de hotel, iar fiind vorba de un dormitor, ar trebui să introduci și o bună parte din personalitatea ta. Care este soluția? Poți alege lenjerii și feță de perne în culori vibrante, cu modele și texturi ieșite din comun – astfel te asiguri că toate privirile vor fi ațintite asupra patului!

  1. Transformă dormitorul într-o oază de zen cu ajutorul plantelor

Contrar opiniei populare, chiar este bine să ai plante în dormitor! Totuși, de ce să alegi plante naturale pentru decor? Deoarece plantele ajută la purificarea aerului din casă, absorb gazele dăunătoare, filtrează și curăță aerul pe care îl respiri în fiecare noapte. Prin urmare, nu numai că plantele de dormitor sunt benefice pentru sănătate, dar ele adaugă și o notă plăcută de energie spațiului. Dacă te sperie faptul că trebuie să le îngrijești zilnic, ți-am pregătit o mică listă cu plante care necesită atenție scăzută: dracaena, iedera diavolului, filodendron, planta paianjen, aloe vera.

  1. Acordă importanță luminii naturale și alege perdele în ton cu pereții

Deoarece lumina naturală vine la pachet cu vitamina D și căldura, alegerea perdelelor potrivite va face dormitorul să pară confortabil chiar și în cele mai întunecate zile. Tocmai de aceea, designerii de interior spun că perdelele și draperiile au potențialul de a da tonul încăperii, dar numai dacă sunt alese cu grijă. Trebuie să ții cont că perdelele și draperiile sunt acel element ce oferă încăperii exact ce îi lipsește, fie că vorbim despre căldură, simplitate, eleganță sau un aer dramatic. Astfel le poți asorta cu pereții, însă asigură-te că nu vor bloca lumina! Poți alege culori precum verde, albastru și roz, acestea sunt recunoscute pentru caracteristicile relaxante pe care le pot avea asupra încăperii, iar albastrul ajută la combaterea insomniei și anxietății

  1. Elementele decorative trebuie să fie cât mai simple

Când vine vorba de elementele decorative din dormitor, este indicat să nu încarci prea mult încăperea. O modalitate utilă care nu te va costa mult este să achiziționezi o mulțime de fețe de pernă! Acestea au potențialul de a adăuga culoare și textură spațiului și pot fi înlocuite cu ușurință, în funcție de sezon. O altă idee utilă este să construiești un mic colț pentru lectură, lângă pat. Cititul înainte de somn este una dintre cele mai relaxante activități, așa că ar trebui să le ai la îndemână.

Așadar, prin elementele decorative și culorile potrivite, poți oferi o notă fresh dormitorului tău, doar prin câțiva pași simpli. Ai grijă la mobilierul ales, dar și la decorațiunile care vor completa perfect designul camerei tale, iar astfel vei avea un dormitor cu adevărat relaxant și original.

Sursa foto: Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *